Τις δικές της προτάσεις, για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, καταθέτει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (Ο.Β.Σ.Θ.).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της "παρατηρεί με βαθύτατη ανησυχία το συνεχώς εντεινόμενο κύμα ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες", θεωρεί ότι οφείλεται στον "υπερδιπλασιασμό των τιμών στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες, και το μεταφορικό κόστος" και υπογραμμίζει ότι "οι πολύ μικρές επιχειρήσεις διανύουν τη δυσκολότερη οικονομική  τους περίοδο τα  τελευταία 50 έτη, καθώς δεν έχουν αναρρώσει οι πληγές των μνημονιακών πολιτικών και δεν έχει ξεπεραστεί η πανδημία του κορωνοιού".

Για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αύξηση της επιδότησης ρεύματος  για τα τιμολόγια χαμηλής τάσης και για το φυσικό αέριο μόνο  στα νοικοκυριά  τονίζει πως "είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δεν αρκούν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν  μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά  το βάρος των ανατιμήσεων".

Ζητά, δε, να ληφθούν τα εξής μέττρα:

Η αύξηση της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά κλιμακωτά από το 50% στο 75%, ανάλογα με τις καταναλωθείσες κιλοβατώρες.

Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα στο κατώτατο επιτρεπόμενο όριο, με βάση τους ελάχιστους συντελεστές της ΕΕ, με την οποία δεν διαφωνεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η αφαίρεση – κατάργηση κάθε έμμεσου φόρου (π.χ. χρεώσεις Δήμων) πέραν της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος – φυσικού αερίου που περιλαμβάνονται στους σχετικούς λογαριασμός κατανάλωσης,

Η απαγόρευση της διακοπής ηλεκτροδότησης για όσο διάστημα επικρατεί στην αγορά αυτό τον κύμα ανατιμήσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας,

Η παροχή δυνατότητας στις επιχειρήσεις και νοικοκυριά για την ρύθμιση της αποπληρωμής των αυξημένων λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε διάστημα 24 μηνών 

Επαναλειτουργία των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη, όπως έκαναν ήδη πολλές χώρες της Ε.Ε.

Η μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% στα είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να προστατευθεί και το καλάθι των νοικοκυριών αλλά και τα έσοδα των επιχειρήσεων.

Η μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών που κατεβλήθησαν στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοιού σε μη επιστρεπτέες.

"Ως Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης ευελπιστούμε ότι η κυβέρνηση θα εισακούσει και θα υιοθετήσει τις παραπάνω προτάσεις μας διότι είναι απολύτως ρεαλιστικές αλλά και συνάμα μπορούν να βοηθήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά ώστε να ανταπεξέλθουν  στο δύσκολο χειμώνα που διατρέχουμε", καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΒΣΘ.