Συναγερμός στο μέγαρο Μαξίμου μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί εκτάκτως αύριο στις 9:30 το ΚΥΣΕΑ.

«Αύριο στις 09:30 θα συνεδριάσει εκτάκτως, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με τη συμμετοχή και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα», αναφέρει η ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας γίνεται καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στο διάγγελμά του αναμένεται να ανακοινώσει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των ρωσόφιλων αποσχισθέντων περιοχών της Ουκρανίας, Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. Η ΕΕ έχει ήδη προειδοποιήσει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα επιβάλειαυστηρές κυρώσεις στη Μόσχα. 

Στο ΚΥΣΕΑ αναμένεται να αναλυθούν οι συνέπειες που θα έχει στη χώρα μας - στον ενεργειακό τομέα - η ενεργειακή επάρκεια, η προμήθεια σε φυσικό αέριο, μετά την κρίση που μαίνεται στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία.