«Βρισκόμαστε -όπως και ολόκληρη η Ευρώπη- αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες, ταυτόχρονες εξωγενείς κρίσεις. Με την παράταση της πανδημίας, που κοστίζει ζωές, αλλ’ όχι μόνο. Με την παγκόσμια έκρηξη στις τιμές ενέργειας, που πλήττει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, κι ακόμη περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Και τώρα με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, φέρνει στη γειτονιά μας σκοτεινές εποχές του περασμένου αιώνα και επιφυλάσσει νέες αναταράξεις στην ενεργειακή αγορά».

Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης σε χαιρετισμό στην ετήσια εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, για το Νέο Έτος.

Και πρόσθεσε: «Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε περιθώριο στήριξης σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Είναι μάλιστα εξαιρετικής σημασίας το γεγονός ότι στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προχθές έγινε δεκτή -και εντάχθηκε στα Συμπεράσματα- η πρόταση του Πρωθυπουργού να εξεταστούν από την Κομισιόν μέτρα για την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα και απαιτείται ευρωπαϊκή λύση» υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.