Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ανακοίνωσε την ολοκλήρωση αξιολόγησης της αίτησης που κατέθεσε η εταιρεία TRENITALIA S.p.A και αφορά την πιστοποίηση της αμαξοστοιχίας ETR 470 -το λεγόμενο Ασημένιο Βέλος.

Χρειάστηκε επανεξέταση αρκετών σημείων, καθώς στην αρχική αίτηση της εταιρίας είχαν εντοπισθεί προβληματικά σημεία, μεταξύ των οποίων και η εγκατάσταση του συστήματος αμμοδιασποράς στις δύο κινητήριες μονάδες του προς έγκριση οχήματος. 

Ποιο είναι το θέμα; Το βασικό χαρακτηριστικό του ETR-470 είναι το σύστημα ανάκλισης, που του έχει δώσει το όνομα «Pendolino», δηλαδή μικρό εκκρεμές. Εισερχόμενο στις στροφές, το τρένο ανασηκώνεται με υδραυλικό σύστημα στην έξω πλευρά και «βουλιάζει» στην μέσα πλευρά, αποκτώντας κλίση 8 μοιρών, κάτι που του επιτρέπει να αναπτύσσει μεγαλύτερες ταχύτητες. Η ανάκλιση είχε θεωρηθεί το μέλλον των σιδηροδρόμων προ τριακονταετίας, ενώ κάποια τρένα με ανάκλιση κυκλοφορούν ακόμη στην Ευρώπη. Η τεχνική αυτή έχει, πλέον, εγκαταλειφθεί, αλλά στην Ελλάδα εμφανίστηκε (επί της προηγούμενης κυβέρνησης) ως το μέλλον των σιδηροδρόμων.

Το κύριο θέμα, όμως, είναι το σύστημα αμμοδιασποράς: Τα γρήγορα τρένα των Ιταλών διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά προκειμένου να ενταχθούν στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, με εξαίρεση ένα, τις συσκευές αμμοδιασποράς, οι οποίες ενεργοποιούνται σε έκτακτες συνθήκες όταν απαιτείται η διασπορά άμμου στις ράγες προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία του συρμού. 

Η εν λόγω συσκευή τοποθετείται στο κάτω μέρος του τρένου και ελευθερώνεται προκειμένου το τρένο να μπορεί να κινηθεί σε συνθήκες υγρασίας, παγετού ή έντονης χιονόπτωσης και κυρίως σε σημεία του δικτύου που βρίσκονται υπό κλίση. 

Το γεγονός ότι τα τρένα δεν διαθέτουν τις συσκευές αυτές δεν επιτρέπει στη ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) να δώσει την πολυπόθητη πιστοποίηση στους τρεις ανασκευασμένους συρμούς των ιταλικών σιδηροδρόμων.

Τι προέκυψε από τα έγγραφα

Μετά από την υποβολή όλων των επικαιροποιημένων εγγράφων από την TRENITALIA S.p.A σχετιζόμενα με τα ζητήματα ασφάλειας που έθεσε η ΡΑΣ, οι αξιολογητές της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων προχώρησαν εκ νέου σε λεπτομερή έλεγχο του φακέλου.

Η διαδικασία αξιολόγησης ολοκληρώθηκε εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, με βάση την τελευταία παράταση που δόθηκε και σύμφωνα με το αποτέλεσμα της αξιολόγησης, ο φάκελος της υποβληθείσας αίτησης είναι πλήρης, όσον αφορά στα προβλεπόμενα της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.

Η απόφαση της Ολομέλειας

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης του φακέλου της Εταρείας TRENITALIA S.p.Α, η Ολομέλεια της ΡΑΣ αποφάσισε να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες με τις οποίες ολοκληρώνεται η διαδικασία πιστοποίησης της αμαξοστοιχίας ETR 470.

«Να εξουσιοδοτήσει την Πρόεδρο της ΡΑΣ κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου να υπογράψει την απόφαση χορήγησης έγκρισης οχήματος για διάθεση στην αγορά καθώς και της έγκρισης τύπου οχήματος.

Να χορηγήσει έγκριση οχήματος για διάθεση στην αγορά καθώς και έγκριση τύπου, στο όχημα .

Εντέλλονται τέλος, οι αξιολογητές της ΡΑΣ να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου καταχωρίσουν το όχημα στα σχετικά μητρώα, ήτοι το Ευρωπαϊκό Μητρώο Εγκεκριμένων Τύπων Σιδηροδρομικών Οχημάτων και στο Εθνικό Μητρώο Οχημάτων».

Να σημειωθει, πάντως, εδώ, ότι το τρένο που θα κυλήσει στις ράγες της Ελλάδας δεν είναι το ασημένιο τρένο που είχε εμφανιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη και είχε κάνει ένα μικρό ταξίδι ως την Κατερίνη. Εκείνο ήταν το ETR-485, κατασκευής 2003. Στη γραμμή θα δρομολογηθούν τρένα κατασκευής 1983