To ρολόι έδειχνε το 90, η ΑΕΚ ήταν μπροστά από το 83' με 1-0 και παίκτες και προπονητής ζητούσαν επιπλέον χρόνο για να βάλουν κι ένα δεύτερο γκολ και να κλειδώσουν την πρόκριση. Μίλησε, όμως, η ασπρόμαυρη ψυχή και, στις καθυστερήσεις, ήταν ο ΠΑΟΚ που, για άλλη μία φορά, πήρε την πρόκριση και έκανε άνω - κάτω το ΟΑΚΑ!

Πρώτα ο Κούρτιτς, με φαλτσαριστό πλασέ, μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα από αριστερά στα... δεξιά, να γλείψει το δοκάρι και να αναπαυθεί στα δίχτυα του Τσιντώτα που εκτινάσσονταν άδικα... Ήταν το 90+5. "Είδα την ,μπάλα να έρχεται από ψηλά, σκέφτηκα 'αν κοντρολάρω καλά, πρέπει να σουτάρω και καλά'. Αυτό έκανα", περιέγραψε ο σκόρερ... Και πρόσθεσε δηκτικά: "No penalty, no problem"!

Το εκτός έδρας γκολ έδινε πρόκριση στον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ ήλπιζε. Αλλά δεν ακούμπησε μπάλα. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ δεν κλείστηκε πίσω, ξαναβγήκε στην επίθεση και, με παρόμοιο σουτ, ο Μιτρίτσα, αυτήν τη φορά από τον άξονα κι έξω από την περιοχή, έκανε το ίδιο: Πλαϊνό δίχτυ, στην ίδια πλευρά και... τέλος η πρόκριση στο 90+7' με θρίαμβο μέσα στο ΟΑΚΑ... "Το δικό μου γκολ ήταν.... πιο όμορφο από του Κούρτιτς", δήλωσε ο Ρουμάνος μετά το παιχνίδι, γελώντας...

Τι είχαμε δει ως τότε; Ένα ανούσιο πρώτο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να ΄χει την κατοχή και την ΑΕΚ να παίζει στην αντεπίθεση. Κι ένα γκολ από την ΑΕΚ, που δεν μέτρησε, ως οφσάιντ, αφού η... μύτη του παπουτσιού του παίκτη της ΑΕΚ ήταν πιο μπροστά από όλους...

Και στο δεύτερο, κάτι παρόμοιο, με τους γηπεδούχους να κάνουν περισσότερες προσπάθειες, αλλά να πατάνε περιοχή σε δύο φάσεις: Στην πρώτη ο Μήτογλου ήταν πάλι οφσάιντ σε κεφαλιά πάσα πουκ, στη συνέχεια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στη δεύτερη, ο Σιμόες πιάνει σουτ, η μπάλα περνάει από προωθημένο συμπαίκτη του που είναι μπροστά από τον Πασχαλάκη, τον μπερδεύει, είναι, όμως, το... παπούτσι του Σίντκλεϊ, σε μία άκρη της περιοχής, που τον καλύπτει και το γκολ, με τη σύμφωνη γνώμη του VAR, μέτρησε. Όσο για την έρευνα του πώς εκτελέστηκε το φάουλ, σίγουρα η μπάλα ήταν στημένη, αλλά σε... λάθος θέση. Θα πήγαινε, πάντως, πολύ, να ακυρωθεί γκολ γι αυτόν το λόγο.

Με το 1-0, η ΑΕΚ πήρε λίγο θάρρος, προσπάθησε να ξαναβγεί στην επίθεση και το πλήρωσε. Καλύτερος ο ΠΑΟΚ, δεν το ΄βαλε κάτω και, με τα γκολ που προείπαμε, πήρε νίκη και πρόκριση, απέναντι σε μια ομάδα που, εφέτος, προσπαθεί να κερδίσει με μισό - μηδέν.

Πικραμένος ο Αργύρης Γιαννίκης, έκανε μισή ώρα να σηκωθεί από τον πάγκο και να πάει να κάνει μια δήλωση του... μισού λεπτού: "Μεγάλο σοκ" κατόρθωσε να ψελλίσει, είπε κάτι ακόμη και σηκώθηκε κι έφυγε από τις κάμερες. Τι να πει ο άνθρωπος; Με την αγωνιστική της συμπεριφορά, η ομάδα του δικαίωσε τον... Λουτσέσκου, που στον πρώτο αγώνα μιλούσε για μικρή ομάδα! Δηλώσεις, φυσικά, απαράδεκτες και απρεπείς, όμως κι η ΑΕΚ έπρεπε να παίξει μπάλα, να του βουλώσει το στόμα. Αποδείχτηκε ότι δεν μπορούσε...

Αντίθετα, ο Λουτσέσκου ήταν ομιλητικότατος (όπως ήταν φυσικό) λέγοντας ότι "το παιχνίδι δεν ήταν τόσο όμορφο, αλλά παιχνίδι με μονομαχίες, καθώς η ΑΕΚ πίεζε καλά και μας ανάγκαζε να παίζουμε με μακρινές μπαλιές. Με αυτό το στιλ παιχνιδιού καμία ομάδα δεν είχε τον έλεγχο. Στον αγωνιστικό χώρο βλέπαμε δύο πολύ καλές ομάδες που δεν έκαναν πολλές φάσεις. Κάναμε λάθος στη φάση του γκολ, αλλά μετά η αντίδραση των παικτών μου ήταν φανταστική. Είναι πολύ ωραίο να κερδίζεις δυο αγώνες με τέτοιον τρόπο μέσα στη βδομάδα. Δείχνει ότι η ομάδα κτίζεται". Όσο για το πιο γκολ πανηγύρισε περισσότερο, είπε ότι πανηγύρισε και τα δύο, και το πρώτο που έδινε τ

Πήρε πίσω και όσα είχε πει για μικρή ομάδα, λέγοντας ότι η ΑΕΚ "είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα και θέλω να ζητήσω συγνώμη για όσα είχα πει στο πρώτο παιχνίδι. Είμαι ένας άνθρωπος που λέει αυτό που πιστεύει και, φυσικά, ήθελα να πω ότι σε εκείνο τον αγώνα και μόνον η ΑΕΚ είχε παίξει σα μικρή ομάδα. Είναι ομάδα ιστορική, μεγάλη και γι αυτό ζητάω συγνώμη".

Το απίστευτο με το συνδρομητικό, που μετέδιδε τις δηλώσεις, ήταν ότι... έκοψαν στη μέση τη μετάφραση της απάντησης του Λουτσέσκου για να δούμε μια... αμφισβητούμενη φάση και τον παρουσιαστή να τα χάνει, αφού δεν περίμενε τέτοιο τεχνικό λάθος - γκάφα που εκθέτει το κανάλι.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Γκολ: 83' Σιμόες / 90+5 Κούρτιτς, 90+7' Μιτρίτσα

Δοκάρια: - / -

Διαιτητές: Andreas Ekberg, Βοηθοί: Mehmet Culum Fredrik Klyver, 4ος Σπυρίδων Ζαμπαλάς

Κίτρινες: 73' Ρότα / 30' Άκπομ, 37΄ Σίντκλεϊ, 90+5 Κούρτιτς

Κόκκινες: - / -

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα (89' Μισελέν), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι, Γκαρσία, Άμραμπατ (90+3' Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ, Αραούχο (89' Λε Ταλέκ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (64' Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (64' Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (82' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

΄