H μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή ουίσκι στον κόσμο, η οποία φέρει την ονομασία Pat’s Whisk(e)y Collection, πωλήθηκε για το τεράστοιο ποσό των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων στη δευτερογενή αγορά, σύμφωνα με το The Spirits Business.Η πώληση, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, έδωσε τέλος στην προσπάθεια των 12 μηνών της Whisky Auctioneer να πουλήσει τη συλλογή των 9.000 φιαλών. Η συλλογή δημιουργήθηκε από έναν συλλέκτη κατά τη διάρκεια 15 ετών, και μέχρι την στιγμή της πώλησης ήταν η μεγαλύτερη και πιο ποικιλόμορφη στον κόσμο.
Ο συλλέκτης, ο οποίος έμεινε ανώνυμος, ερωτεύτηκε το ουίσκι και άρχισε να αγοράζει φιάλες που μπορούσε να μοιραστεί με τους φίλους και την οικογένεια του. Το πάθος του μεγάλωνε όλο και περισσότερο, μέχρι που συγκέντρωσε 9.000 φιάλες ουίσκι από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και 150 από σκωτσέζικα αποστακτήρια.
Το 2020, ο συλλέκτης αποφάσισε ότι ήταν καιρός να αποχωριστεί τη συλλογή του – η οποία περιελάμβανε 5.000 single malts, 1.000 blended ουίσκι και πάνω από 600 αμερικανικά ουίσκι – και να τη μοιραστεί με άλλους λάτρεις των αλκοολούχων ποτών. Έτσι συνεργάστηκε με την Whisky Auctioneer.
“Η πώληση της συλλογής ήταν μια βαθιά συναισθηματική διαδικασία για μένα, καθώς ήταν ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου”, είπε ο ανώνυμος συλλέκτης στο The Spirits Business. “Αισθάνομαι ότι αυτό το απίστευτο ταξίδι κορυφώθηκε με το κατάλληλο φινάλε, με αυτά τα μπουκάλια να μπαίνουν ξανά στην αγορά, ώστε και άλλοι άνθρωποι να μπορούν να τα απολαύσουν.”
Τα έσοδα από τις πωλήσεις ορισμένων μπουκαλιών δόθηκαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.