Μπορεί οι μαφίες να λειτουργούν έξω από το νόμο, αλλά έχουν τους δικούς τους κανόνες. Κανόνες που είναι απαράβατοι και επισύρουν σοβαρές ποινές που μπορεί να ξεκινάνε από μία απλή εκδίωξη, όμως μπορούν να φτάσουν μέχρι το θάνατο. Ο John Pennisi ήταν συνεργάτης της διάσημης οικογένειας Gambino από την ηλικία των 15 ετών, ενώ έγινε επίσημο μέλος της το 2013. Πέντε χρόνια αργότερα αποφάσισε να αποχώρηση, άγνωστο πως και με τις συνέπειες και πλέον έχει το δικό του podcast, στο οποίο μιλάει για το οργανωμένο έγκλημα. Μιλώντας στο insider.com, ο πρώην πλέον μαφιόζος της Νέας Υόρκης αποκάλυψε τους 8 απαράβατους κανόνες της οικογένειας…

Δεν πειράζεις κάποιο άλλο μέλος

Ποτέ δεν πρέπει να σηκώσεις χέρι ή πολύ περισσότερο να σκοτώσεις άνθρωπο της «οικογένειας» στην οποία ανήκεις.

Δεν εμπλέκεσαι ρομαντικά με συντρόφους άλλων μελών

Ποτέ δεν κοιτάζεις ούτε τις κοπές, ούτε τις συζύγους των άλλων μελών. Με αυτό τον τρόπο οι «οικογένειες» κρατούν μακριά τις ερωτικές διενέξεις και τους «εμφύλιους».

Πρέπει να είσαι Ιταλός

Το αίμα του κάθε μέλους πρέπει να είναι ιταλικό. Κοινώς θα έπρεπε και η μητέρα και ο πατέρας να είναι Ιταλοί, ενώ παράλληλα τα μέλη θα έπρεπε να παντρευτούν μόνο Ιταλίδες.

Δεν εμπλέκεσαι με μηνύσεις

Προκειμένου να διατηρούν χαμηλό προφίλ και να έχουν τις λιγότερες δυνατές σχέσεις με την αστυνομία, τα μέλη της «οικογένειας» δεν έπρεπε να κάνουν μηνύσεις. Επίσης, θα έπρεπε να κάνουν οτι περνάει από το χέρι τους (σ.σ. με ότι και αν σημαίνει αυτό), προκειμένου να μην υποβάλλονται μηνύσεις εναντίον τους.

Δεν εμπλέκεσαι με μετοχές και ομόλογα

Ο λόγος ήταν προκειμένου να μην κινηθούν υποψίες στην ομοσπονδιακή αστυνομία, αλλά ο Pennisi τόνισε οτι αυτός ο κανόνας ενδεχομένως να μην ισχύει σήμερα.

Δεν σκοτώνεις γυναίκες και παιδιά

Ο κανόνας των «οικογενειών» της Νέας Υόρκης ήταν ξεκάθαρος πως δεν την πληρώνουν άμαχοι. Για αυτό και σύζυγοι και παιδιά δεν έμπαιναν ποτέ στο στόχο από πρόθεση.

Δεν χρησιμοποιείς εκρηκτικά

Επειδή η Νέα Υόρκη είναι μία πόλη… συμπαγής πόλη, η τοποθέτηση εκρηκτικών σε κάποιο στόχο θα εμπεριείχε τον κίνδυνο να την πληρώσουν άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση.

Δεν εμπορεύεσαι ναρκωτικά

Αυτός ο κανόνας, μπορεί να υπήρχε αρχικά, αλλά επειδή απέφερε τεράστια κέρδη στις οικογένειες, ο ένας έκανε τα… στραβά μάτια για τον άλλον. Άρα δεν ήταν και τόσο απαράβατος ο κανόνας αυτός.