Νέα παράταση τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα πήρε το σίριαλ της συμμετοχής του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open, έπειτα από την ακύρωση της βίζας του χθες, κατά την άφιξή του στην Αυστραλία.Ο 34χρονος Σέρβος σταρ και νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, είναι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο απέλασης μετά την ακύρωση της βίζας του, έχοντας σκεφτεί προηγουμένως ότι θα μπορούσε να εισέλθει στην Αυστραλία μέσω ιατρικής εξαίρεσης για να αποφύγει τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Ο Τζόκοβιτς άσκησε έφεση μέσω των δικηγόρων του στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Μελβούρνης για την ακύρωση απόφασης της αυστραλιανής κυβέρνησης και η σημερινή ακρόαση που ξεκίνησε στις 6 μμ (τοπική ώρα, 9 ώρα Ελλάδας) αναμενόταν να αποφανθεί για την τύχη του, αλλά ο αρμόδιος δικαστής ανέβαλε τη διαδικασία για τις 10 το πρωί της Δευτέρας. Μέχρι τότε, ο Σέρβος θα παραμείνει σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί μετανάστες, στο Park Hotel του Κάρλτον, καθώς οι δικηγόροι του εξασφάλισαν μια προσωρινή διαταγή που εμποδίζει τις αρχές να προχωρήσουν στην απέλασή του τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, όταν έχει προγραμματιστεί μια «πιο ουσιαστική ακρόαση».
Ο δικηγόρος Κρίστοφερ Τραν, που εκπροσωπεί τον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, είπε ότι η κυβέρνηση δεν αντιτάχθηκε στη διαταγή παραμονής του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία.
Νωρίτερα, ο αρμόδιος δικαστής είχε δηλώσει πως «είναι διατεθειμένος» να προχωρήσει την υπόθεση γρήγορα και ότι ήταν πρόθυμος να ζητήσει από τον Τζόκοβιτς να καταθέσει, εάν χρειαστεί, σε μια διαδικτυακή ακρόαση. Παράλληλα, ρώτησε εάν ο 34χρονος είχε πρόσβαση σε ένα γήπεδο τένις για εξάσκηση, αφού δικηγόρος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι είχε μεταφερθεί σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης, έχοντας περάσει προηγουμένως χρόνο σε χώρο κράτησης μεταναστών στο αεροδρόμιο της πόλης. Το τουρνουά έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου, ωστόσο τα ζευγάρια δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.