O Γαβριήλ Ταχτατζόγλου, από τη διοικούσα παράταξη, αναλαμβάνει εκ νέου Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκηδόνος μετά τις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για την εκλογή προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, μελών της Οικονομικής Επιτροπής και μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναλαμβάνει ο Εμμανουήλ Σαμανδαράς από την παράταξη “Πρώτα ο Πολίτης” και Γραμματέας η Κατερίνα Κοκκίνου από την παράταξη “Σύμπραξη Ευθύνης”. 

«Θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία. Αυτό που θα θέλαμε όλοι είναι ένα ενωμένο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα προσπαθήσει να λύσει όσα περισσότερα προβλήματα μπορεί. Στόχος μας είναι να παράξουμε αποτελεσματικό έργο», ανέφερε ο Ζήσης Βαϊνάς, ο οποίος προήδρευσε στη διαδικασία των δημαιρεσιών ως ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος. 

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γαβριήλ Ταχτατζόγλου αμέσως μετά την εκλογή του, τόνισε: «Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο μας που με τίμησε για μια ακόμη φορά με την πρότασή του για τη θέση αυτή αλλά και όλους εσάς τους αγαπητούς συναδέλφους μου για την εμπιστοσύνη σας να με εκλέξετε για δεύτερη θητεία στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Σας διαβεβαιώ ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου, με γνώμονα το σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού, τον κανονισμό λειτουργίας του Οργάνου και φυσικά τη διευκόλυνση της συνεργασίας όλων των παρατάξεων, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών μας». 

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος ευχήθηκε καλή θητεία και μια παραγωγική χρονιά στο νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη των Επιτροπών τονίζοντας  ότι “όλοι μαζί θα πρέπει να κρατήσουμε την ανθρώπινη διάστασή μας και να αφήσουμε έξω από την αίθουσα αυτή τις πολιτικές αντιπαραθέσεις”. “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την ομαλή λειτουργία του. Ο κ. Ταχτατζόγλου ανταπεξήλθε πλήρως στα καθήκοντά του και τίμησε με κάθε τρόπο την επιλογή μου. Παρά τις δυσκολίες του επαγγέλματός του, λόγω της πανδημίας, ήταν εδώ παρών σε όλα”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος. “

Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα των δημαιρεσιών:

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Γαβριήλ Ταχτατζόγλου

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Εμμανουήλ Σαμανδαράς

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου: Κατερίνα Κοκκίνου


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τακτικά Μέλη

Σταύρος Αναγνωστόπουλος - Πρόεδρος

Ζήσης Βαϊνάς

Μαρία Κωστοπούλου

Ιωάννης Μπατζαρακίδης

Αντώνης Καραγεώργος

Μαυρουδής Μηντσιούδης 

Ευδοκία Παραλυκίδου

Κωνσταντίνος Σαραφίδης

Απόστολος Στεργιάδης

Αναπληρωματικά Μέλη

Μενέλαος Κορδονούρης

Βασίλειος Μπίκος

Γνωστοθέα Μπόσκογλου- Κωτούλα 

Κωνσταντίνος Κορώνας 


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗ

Τακτικά Μέλη

Ζήσης Βαϊνάς- Πρόεδρος

Ιωάννης Μπατζαρακίδης

Μενέλαος Κορδονούρης 

Ευστράτιος Πιτίκης

Αντώνης Καραγεώργος

Γνωστοθέα Μπόσκογλου- Κωτούλα 

Εμμανουήλ Σαμανδαράς

Ανδρέας Οκλαλιώτης

Απόστολος Στεργιάδης

Αναπληρωματικά Μέλη

Μαρία Κωστοπούλου

Αναστασία Κοκκινίδου

Βλάσιος Ισμαηλίδης

Χαράλαμπος Πούντος

Κωνσταντίνος Σαραφίδης

Κατά την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου τυχερός αναδείχθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος, Μιχαήλ Τσακίρης.