Πρόταση μομφής κατά της «χειρότερης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση και μετά», όπως είπε χαρακτηριστικά, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Μπορεί η πρόταση να έρχεται στον απόηχο των αντεγκλήσεων κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, αλλά και για τους χειρισμούς επί της πανδημίας, όμως όλα δείχνουν πως ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθετε την πρόταση μομφής δεξιά, όμως αλληθώριζε αριστερά! 

«Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λαμβάνοντας εκτάκτως τον λόγο στη Βουλή. Όμως, με δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία έχει την απαραίτητη πλειοψηφία για να ξεπεράσει τον σκόπελο της πρότασης μομφής, είναι φανερό πως πραγματικός λόγος κατάθεσης είναι η... συσπείρωση της κεντροαριστεράς κάτω από μία σημαία και ένα πρόσωπο: Αυτό του Αλέξη Τσίπρα.

Παίρνοντας εκτάκτως τον λόγο στη Βουλή σήμερα το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας “Ελπίδα” και το γεγονός πως ακόμη και σήμερα πολίτες μένουν χωρίς ρεύμα, για τη διαχείριση της πανδημίας με τον αριθμό των νεκρών να είναι πάνω από τους 100 καθημερινά τις τελευταίες μέρες αλλά και λόγω της ακρίβειας για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν κάτι τίποτα. Γι’ όλους αυτούς τους λόγους, κατέθεσε πρόταση μομφής.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για «ερντογανοποίηση και ορμπανοποίηση» της πολιτικής ζωής, σημειώνοντας πως η κοινωνία δεν μπορεί πια να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

«Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, το συντομότερο δυνατό, πριν να είναι πολύ αργά για την κοινωνία, τη χώρα, τη Δημοκρατία, για όλους μας.

«Να φύγετε γιατί έχετε κοστίσει και συνεχίζετε να κοστίζετε ακριβά, σε χρήμα, ζωές, σε δικαιώματα, σε φόβο και ανασφάλεια. Δεν αξίζει σε αυτή τη χώρα τόση παρακμή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένη την απουσία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ (ή... ΚΙΝΑΛ, αν προτιμάτε) Νίκου Ανδρουλάκη, από τη Βουλή, ουσιαστικά το Κίνημα στριμώχνεται κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Η στήριξη της πρότασης μομφής είναι μονόδρομος κι έτσι, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανιστεί, πλέον, ως το πρόσωπο της κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση για την πρόταση μομφής θα ανοίξει αύριο το απόγευμα και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή με τη "μονομαχία" των δύο πολιτικών αρχηγών.