Ξεκινάει από αύριο η διανομή των αντιικών φαρμάκων κατά της Covid, όπως ανέφερε στην ενημέρωση της Πέμπτης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. 

Η κ. Γκάγκα έκανε γνωστό πως η χορήγηση μονοκλωνικών φαρμάκων έχει, πλέον, ολοκληρωθεί ενώ έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο χορήγησης των αντιικών.

Υπενθυμίζεται πως η χώρα μας έχει προς το παρόν παραλάβει 10.000 συσκευασίες της μολνουπιραβίρης, που έχει παρασκευάσει η φαρμακευτική εταιρεία Merck (στην Ελλάδα γνωστή ως MSD) και περιμένουμε άλλες 10.000.

«Έχουμε τελειώσει με τα μονοκλωνικά. Ξεκινάμε τη χορήγηση αντιικών χαπιών, η πλατφόρμα ανοίγει αύριο και θα δίνεται με τα ίδια χαρακτηριστικά και κριτήρια με τα μονοκλωνικά. Θα δίνονται από τα νοσοκομεία ή από φαρμακεία μέσω συνταγογράφησης από ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, στα πρώιμα στάδια εμφάνισης συμπτωμάτων Covid» είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Υγείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Σε ερώτηση για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών στη Θεσσαλονίκη, η κ. Γκάγκα είπε: «71 άτομα ανέλαβαν υπηρεσία στην 3η ΥΠΕ και 59 στην 4η».