Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, τα οποία μπορούν και να χαρακτηριστούν... εορταστικά, αφού θα ισχύσουν, ουσιαστικά, στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (ως τις 3 Ιανουαρίου).

Έτσι, από αύριο στις 6 το πρωί, έως το πρωί της 3ης Ιανουαρίου: 

  1. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  2. Ειδικά για τους κλειστούς χώρους όπως σουπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς θα χρησιμοποιείται διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας ΚΝ95.
  3. Ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις -και αυτές που είχαν προετοιμάσει οι δήμοι.
  4. Οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, θα υποχρεούνται να επαναλαμβάνουν το τεστ τη δεύτερη και τέταρτη μέρα από την είσοδό τους στη χώρα
  5. Γίνεται ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.

Τα μέτρα ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως είπε, τις τελευταίες δύο ημέρες "παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και προσπαθούμε να την αποκωδικοποιήσουμε. Αναφορικά με την Όμικρον στο σκέλος της μεταδοτικότητας είναι πολύ υψηλή, ενώ για τη νοσηρότητα υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα, σε 10-15 μέρες θα έχουμε πιο σαφή εικόνα", σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι είναι επιτακτικό να ληφθούν μέτρα.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, από 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα θα αφορούν τη διασκέδαση αναφορικά με το ωράριο, αθλητικές εκδηλώσεις και τηλεργασία

Για τα σχολεία είπε ότι θα ανοίξουν κανονικά, ενώ μπορεί να εξετασθεί το πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα λειτουργούν.

Οικονόμου: Τα νέα μέτρα δεν περιλαμβάνουν καθολικούς περιορισμούς και lockdown

«Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την αντιμετώπιση της παραλλαγής «Όμικρον» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς πανικό και χωρίς εφυσηχασμούς» υπογράμμισε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.


Προτού δώσει το λόγο στον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος και ανακοινώνει τις νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι τα νέα μέτρα δεν περιλαμβάνουν καθολικούς περιορισμούς και lockdown, αλλά αποτελούν αναγκαίες προσαρμογές στην υφιστάμενη κυβερνητική στρατηγική με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως αυτή πλέον διαμορφώνεται.