Υπόσχονταν φθηνά αυτοκίνητα, έκανε τον μεσολαβητή, "ανακάλυπτε" δήθεν χρέη των θυμάτων του, αναλάμβανε την εξόφληση οφειλών σε τράπεζες και εφορία, έπαιρνε τα χρήματα αι... γινόταν καπνός!

Ο λόγος για 46χρονο ο οποίος συνελήφθη για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, προχθές το μεσημέρι στη Βέροια, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Βέροιας, ο φερόμενος ως δράστης με το πρόσχημα ότι έχει άρρωστο παιδί το οποίο έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε πανάκριβη χειρουργική επέμβαση, κατάφερε να τσεπώσει, από 49χρονο πολίτη, χρηματικό ποσό. Μάλιστα δεν δίστασε να συνεχίσει να εξαπατά το θύμα του. Έκανε τον δήθεν μεσολαβητή, για να του βρει αυτοκίνητο σε καλή τιμή ως απόδοση ευγνωμοσύνης για την οικονομική βοήθεια. Και, φυσικά, για να... παντελονιάσει την προκαταβολή!

Και, σα να μην έφθανε αυτό, με δύο συνεργούς του και με το πρόσχημα ότι προέκυψαν δυσκολίες στη διαδικασία μεταβίβασης του οχήματος, εξαιτίας δήθεν βεβαιωμένων οφειλών του παθόντα σε τράπεζες, του πήραν άλλα 34.340 ευρώ για να "καθαρίσουν την μπουγάδα" και να εξοφλήσουν α χρέη!

Μετά από όλα αυτά, ο παθών αντιλήφθηκε πως... δεν ήταν δυνατό να αληθεύουν όλες αυτές οι "οικονομικές ατυχίες" και προσέφυγε στην αστυνομία. Προσημειώθηκαν 1.500 ευρώ που είχε ζητήσει ο 46χρινος και πιάστηκε στα πράσα...

Οι αστυνομικοί από την έρευνα που έκαναν διαπίστωσαν ότι ο φερόμενος ως δράστης από τον Δεκέμβριο του 2020, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (πάντα έβρισκε... χρέη και αναλάμβανε να τα "καθαρίσει"), είχε αρπάξει από δύο ακόμη πολίτες, τα χρηματικά ποσά των 58.600 ευρώ και 31.730 ευρώ, αντίστοιχα.

Συνολικά κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 124.670 ευρώ.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή. Για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 56χρονου συνεργού του, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, για απάτη από κοινού.