Στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης εφαρμόστηκε, όπως όλα δείχνουν, για πρώτη φορά, η παρέμβαση του Αρείου Πάγου, που βάζει φρένο στις διώξεις εκπαιδευτικών και υγειονομικών οι οποίοι μηνύονται από αρνητές των τεστ και των εμβολίων.

Στην εγκύκλιο που έχει φθάσει σε Αστυνομικά Τμήματα και Δικαστήρια, σε όλη τη χώρα, επισημαίνεται πως, στην περίπτωση κατά την οποία αρνητής κινηθεί νομικά σε βάρος δασκάλων ή καθηγητών που εφαρμόζουν το νόμο και ζητούν ράπιντ τεστ από μαθητές, για να εισέλθουν οι τελευταίοι στα σχολεία, προβλέπεται και η αυτόφωρη διαδικασία.

Έτσι, σήμερα (Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021) το μεσημέρι συνελήφθη αρνητής-γονέας που υπέβαλε μήνυση σε εκπαιδευτικούς που δεν επέτρεψαν στο παιδί του να μπει στο σχολείο χωρίς αρνητικό αποτέλεσμα από self test. Ο γονέας απαίτησε το παιδί του να μπει στο σχολείο χωρίς τα απαραίτητα μέτρα, κάτι που δεν επετράπη. Το συμβάν σημειώθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Μενεμένης.

Στη συνέχεια ο γονέας μετέβη στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να καταθέσει μήνυση κι εκεί εφαρμόστηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Δε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή καταμήνυση και συνελήφθη.

Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.