Καταστάσεις από τα παλιά στην Τούμπα. 

Στα "χασομέρια" του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη κι ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 0-1, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι του γηπεδούχου από την θύρα "4" κι ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλους...

Τι ΄χες Γιάννη, τι ΄χα πάντα... Σα να μην πέρασε μία μέρα, είχαμε αντικείμενα βροχή, κροτίδες και πέτρες από τη μία πλευρά και... ΜΑΤ από την άλλη. Μάλιστα έγιναν και τέσσερις συλλήψεις νεαρών.

Το παιχνίδι διακόπηκε για 40 λεπτά και συνεχίστηκε με το χρονόμετρο να δείχνει 45+2 και να απομένουν άλλα δύο λεπτά για τη λήξη. Ανταλλάχθηκαν κάποιες βαθιές μπαλιές εκατέρωθεν και φθάσαμε στη λήξη.

Τι είδαμε από ποδόσφαιρο; Ωραίο παιχνίδι από τον Άρη στο α μέρος, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες (τις τρεις έβγαλε με υπερπροσπάθεια ο Πασχαλάκης). Χαλαρές προσπάθειες από τους γηπεδούχους, με δοκάρι για τον Κούρτιτς.

Στο β μέρος ο ΠΑΟΚ ανασυγκροτήθηκε, προσπάθησε περισσότερο, εκμεταλλεύτηκε το ότι ο Άρης ανεξήγητα πώς υποχώρησε, αλλά σκόνταψε στον... Κουέστα και στο δοκάρι για δεύτερη φορά (αυτήν τη φορά με τον Ζίβκοβιτς). Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν στο 80, η άμμος στην κλεψύδρα τελείωνε και φθάσαμε στα επεισόδια και στην αγγαρεία των 2' μετά τη διακοπή...

Να μη γελιόμαστε. Ο Άρης ήταν καλύτερος, ουσιαστικότερος και κέρδισε δίκαια. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε χωρίς τα ατού του: Ακίνητος σαν πλαστικός παίκτης στο σουμπότεο ο Μπίσεσβαρ, αργός σαν το ριπλέι ο Βαρέλα, εκτός ρυθμού ο Σβαμπ, τα περίμενε όλα από τους ακραίους. Στη μέση δεν υπήρχε "ψαχνό". Αντίθετα, ο Άρης ήταν καλοστημένος στον άξονα, είχε πιο γρήγορα άκρα και δημιουργούσε καταστάσεις όταν έβγαινε στην επίθεση. Αν δεν υποχωρούσε στο β μέρος, θα είχε πάρει μια άνετη νίκη...

Καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ οι Πασχαλάκης - Ζίβκοβιτς, ενώ από τον Άρη οι Κουέστα - Εντιαγέ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: - / 41' Μαντσίνι

Δοκάρια: - / 19' Κούρτιτς, 51' Ζίβκοβιτς

Διαιτητές: : Ρόμπερτ Μάντεν, Ντέιβιντ Ρουμ, Ντέιβιντ ΜακΓκίτσι 4ος Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: 45+1 Τέιλορ, 83' Κούρτιτς, 85' Ζίβκοβιτς / 48' Τζέγκο, 71' Γκαρσία

Κόκκινες: - / - 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (82’ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (61’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Μουργκ (46’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (61’ Άκπομ).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Εντιαγέ (74’ Ματίγια), Τζέγκο, Σάσα, Γκαρσία, Μαντσίνι (67’ Γκάμα), Καμαρά (74’ Μάνος).