Μια βαλίτσα γεμάτη Σινεμά, η Σινεβαλίτσα, ξεκινάει το ταξίδι της από το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στα δημοτικά σχολεία όλης της Ελλάδας

Mέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες και δημιουργικό παιχνίδι η Σινεβαλίτσα καλεί παιδιά και εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία αλλά και τη μαγεία του Κινηματογράφου.  

Μια φορά κι ένα καρέ…

Στο Μουσείο Κινηματογράφου, ανοίγουν τη Σινεβαλίτσα και ταξιδεύουν στην ιστορία του Κινηματογράφου. Από το μετείκασμα, την ικανότητα που διαθέτει το ανθρώπινο μάτι να θυμάται τις εικόνες που περνούν από μπροστά του μέχρι την ψευδαίσθηση της κίνησης των μηχανικών οπτικών παιχνιδιών του 18ουκαι του 19ουαιώνα. Μέσα από το θαυματοτρόπιο, το ζωοτρόπιο, το στερεοσκόπιο, το πραξινισκόπιο βλέπουμε τα πρώτα κινούμενα σχέδια εν δράσει!

Ελάτε να διασταυρώσουμε τα ξίφη μας στις «Φιλμομαχίες»

Ανοίγουν ξανά τη Σινεβαλίτσα, αυτή τη φορά για να βγάλουν από μέσα τις Φιλμομαχίες, ένα συναρπαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι. Οι κανόνες είναι απλοί: διαλέγουμε την αγαπημένη μας ταινία, καθόμαστε αναπαυτικά να την απολαύσουμε και στη συνέχεια ξεκινάμε μια περιπετειώδη αναμέτρηση. Χωριζόμαστε σε ομάδες και καλούμαστε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις κινηματογραφικής γλώσσας: για τους χαρακτήρες, το σενάριο, την τοποθεσία, την κάμερα, τους ήχους τα χρώματα!

Τα «σχέδια» εν κινήσει

Μετά τις Φιλμομαχίες, σειρά παίρνει η παραγωγή! Τα παιδιά εξερευνούν το σετ δημιουργίας animation Zu3d (animation kit software) με τα εξαιρετικά του εργαλεία και μπαίνουν βαθιά μέσα στον περιπετειώδη κόσμο των κινούμενων σχεδίων. Γράφουν το σενάριο, κατασκευάζουν τους δικούς τους χαρακτήρες από πλαστελίνη ή πηλό, πειραματίζονται με τις τεχνικές εφέ (green screen) και ήχου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Σινεβαλίτσα του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310378570 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση στο info@cinemuseum.gr

Τη Σινεβαλίτσα φωτογράφισε η Αλεξάνδρα Ρίμπα.