"Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν ήρεμο, χωρίς πλεονάζουσες αφίξεις από τους γειτονικούς νομούς που βρίσκονται σε καθεστώς mini-lockdown", τονίζουν, σε ανακοίνωσή τους, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής κι Εστίασης Ν. Σερρών. 

Με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν τους Θεσσαλονικείς και τους κατοίκους άλλων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας να πηγαίνουν για να διασκεδάσουν στις... Σέρρες λόγω του λοκντάουν, οι επαγγελματίες της εστίασης των Σερρών διαβεβαιώνουν ότι "τήρησαν πιστά τα μέτρα που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο ενώ όπου παρατηρήθηκαν παραβάσεις (δύο μόλις στον αριθμό) επεβλήθησαν τα ανάλογα πρόστιμα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε ΚΑΙ την εστίαση ΚΑΙ την πόλη μας! Μην στοχοποιείτε την εστίαση"!

 Καλούν, μάλιστα, τους Σερραίους πολίτες "να μην παρασύρονται από τα ψευδή δημοσιεύματα και να συνεχίσουν να επιδεικνύουν προς το πρόσωπό μας την ίδια εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια. Από τους συναδέλφους-επαγγελματίες της εστίασης ζητούμε να συνεχίσουν με την ίδια υπομονή, επιμονή και συνέπεια να τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, βάζοντας σε προτεραιότητα τη δημόσια υγεία κι έπειτα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας".