Μια εύκολη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ, απόψε, στην Τούμπα, επί του Απόλλωνα Σμύρνης, καθώς επί 90 λεπτά το γήπεδο... έγερνε προς την πλευρά των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα η κατοχή να είναι στο 70-30 και η νίκη του Δικεφάλου να φαίνεται μονόδρομος.

Είναι άξιο απορίας πώς κατάφερε ο Απόλλωνας να ισοφαρίσει και να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με 1-1, αφού το γκολ ήταν και η μοναδική του τελική προσπάθεια. "Βοήθησε" η άστοχη έξοδος του Πασχαλάκη που βρήκε αέρα, αλλά και πάλι το γκολ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν δείξει το παραμικρό.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ήταν συνεχώς στην επίθεση και, είτε με πέναλτι είτε χωρίς πέναλτι (κέρδισε δύο) είτε με γκολ που μέτρησαν είτε όχι (του ακυρώθηκε ένα) όλα έδειχναν ότι θα έφευγε νικητής.

Με τον Ελ Καντουρί στο κέντρο να κάνει παιχνίδι, τον Ζίβκοβιτς σε μεγάλα κέφια και τον Ζφιντέρσκι αποτελεσματικό μετά από πολύ καιρό η πλάστιγγα έγερνε προς το ασπρόμαυρο. Κι ήταν και η βοήθεια των χαφ και των αμυντικών αυτή που έπρεπε, με τον Μιχαηλίδη να πετυχαίνει ωραίο γκολ με καρφωτή κεφαλιά.

Για τα πέναλτι δεν έχουμε να πούμε κάτι. Σαφώς και υπήρχαν, ορθώς καταλογίστηκαν από τον VAR. Όπως πολύ σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ελ Καντουρί, αφού μεσολάβησε ο Σφιντέρσκι και τον εξέθεσε σε θέση οφσάιντ. Όσο για το πέναλτι που ζήτησαν οι φιλοξενούμενοι, με την αλλαγή του κανονισμού που, πλέον, κάθε χέρι δεν είναι πέναλτι, αλλά απαιτείται... δόλος, τότε κι αυτό ορθώς δεν καταλογίστηκε. Στα μείον της διαιτησίας χρεώνεται μόνον ο χρόνος που χρειάστηκε για να σφυριχτεί οφσάιντ ο Ελ Καντουρί, αφού η κίνησή του είχε φανεί και με γυμνό μάτι.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: 5΄ Σβαμπ (πεν.), 66' Σφιντέρσκι, 72' Μιχαηλίδης, 90' Αουγκούστο (πεν.) / 14' Παμλίδης

Δοκάρια: - / -

Διαιτητές: Αριστομένης Κουτσιαύτης, Βασίλειος Νικολακάκης, Δημήτριος Μαυρουδής, 4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης

Κίτρινες: 31΄ Ελ Καντουρί / 28' Τσιλούλης, 69' Φατιόν, 71' Μπαξεβανίδης

Κόκκινες: - / - 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (73’ Ροντρίγκο), Σβαμπ (73’ Κούρτιτς), Ελ Καντουρί (77’ Μουργκ), Α. Ζίβκοβτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (84’ Κωνσταντέλιας), Σφιντέρσκι (77’ Ακπομ).

Απόλλων Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Λισγάρας (λ. τρ. 61’ Ντεντάκης), Φατιόν, Κάστρο, Παμλίδης (76’ Λα Πάρα), Μαρτίνες (63’ Ματέι), Τσιλούλης (85’ Σαχλί), Ιωαννίδης (85’ Ντάουντα).