Με πρωταγωνιστή στο φινάλε τον Τάισον Κάρτερ το Λαύριο πέρασε αλώβητο σήμερα από το Αλεξάνδρειο. Κέρδισε τον Αρη, για την 5η αγωνιστική της Basket League, με 73-69 και έφτασε στην 4η νίκη του στο πρωτάθλημα. 

Τέταρτη, στη σειρά, ήττα, από την άλλη, για τους «κιτρινόμαυρους», μετά τα αρνητικά αποτελέσματα που προηγήθηκαν με αντιπάλους τους Ιωνικό, Κολοσσό Ρόδου, ΑΕΚ.

Ο Άρης, στη διάρκεια του παιχνιδιού, είχε προηγηθεί ακόμη και με 11 πόντους. Στο τέλος, όμως, Ο Κάρτερ έδωσε προβάδισμα 3 πόντων στους φιλοξενούμενους στο 39’ (68-71), με 38’’ να απομένουν για το τελευταίο σφύριγμα ο Χάνλαν, που νωρίτερα είχε μειώσει στον πόντο έκανε λάθος στην επίθεση του Αρη και ο Κάρτερ, ξανά, με κάρφωμα στα 19’’ πριν το φινάλε, «έγραψε» στο 68-73, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τη νίκη για το Λαύριο.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Τάισον Κάρτερ (17π., 2 ασ., 5 κλ), Τζέρι Σμιθ (15π.). Πάλεψε περισσότερο για τον Αρη ο Ζίριους Γουίλιαμς (18π.).

O Άρης φωνάζει για τη διαιτησία, καθώς στο τελευταίο 10λεπτο οι φιλοξενούμενοι οδηγούνταν συνεχώς στη γραμμή των ελεύθερων βολών, ενώ οι γηπεδούχοι έπρεπε να ματώσουν για να βάλουν την μπάλα στο καλάθι.

«Θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι όπως κάνουμε πάντα. Ήμασταν κοντά, είναι λεπτομέρειες του παιχνιδιού μας που έκριναν το αποτέλεσμα. Δε θέλω να βρίσκω δικαιολογίες, αλλά υπάρχει κούραση στους παίκτες μας, θεωρώ ότι ήταν εμφανές αυτό στο δεύτερο μέρος. Οι κακές αποφάσεις οφείλονται σε αυτό, ειδικά όταν παίζεις απέναντι σε μια ικανή ομάδα. Παρόλα αυτά κρατάμε ψηλά το ηθικό των παιδιών, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και θα ανταμειφθούμε», δήλωσε ο Γιάννης Καστρίτης.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Σερέλης, είπε: «Ξέραμε ότι θα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μετά τις τρεις σερί ήττες του Άρη. Μια ομάδα που έχει οριακή και δυνατή άμυνα και στηρίζεται στους αιφνιδιασμούς της. Ο κόσμος μέσα στο Παλέ βοηθάει πολύ και αν φύγει το παιχνίδι δεν μπορείς να το γυρίσεις. Ήμασταν εξαιρετικοί στα δύο επιθετικά όπλα του Άρη, Κάουαν και Χάνλαν. Κι όμως στο πρώτο μέρος δεχτήκαμε 41 πόντους, αλλά σκοράραμε 38 στην επίθεση και κρατηθήκαμε στον αγώνα από εκεί.  Στο δεύτερο ημίχρονο ματσάραμε την ενέργεια του Άρη και φτάσαμε στη νίκη».

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 41-38, 52-57, 69-73

Διαιτητές: Φούφης, Πουρσανίδης, Καλδίρης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Γιάννης Καστρίτης): Τζούστον 6,  Κάουαν 3, Σχίζας, Πουλιανίτης 3 (1), Λόκετ 10, Νετζήπογλου 5, Γουίλιαμς 18 (3), Χάνλαν 12, Κέλι 2, Κώττας 10

Λαύριο (Χρήστος Σερέλης): Λιούις, Κάρτερ 17 (1)  Νικολαϊδης 2, Σμιθ 15 , Μουράτος 6 (1), Αμίνου 7 (1), Κακλαμανάκης 10 , Περσίδης 11 (3), Γκόινς 3 (1), Γερομιχαλός 2 , Βουλγαρόπουλος