Χωρίς περιορισμούς, από σήμερα, οι εμβολιασμένοι και νοσήσαντες. Μπορούν να πηγαίνουν παντού, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο μέτρων.

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων που έγιναν από τον Υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη στα μέσα της εβδομάδας, μπαίνει από σήμερα Σάββατο σε εφαρμογή το νέο πλαίσιο μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό με άρση περιοριστικών μέτρων για τους εμβολιασμένους. Συγκεκριμένα:

1.Κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι: Λειτουργούν υποχρεωτικά ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες

- Κατάργηση ελάχιστων αποστάσεων.

- Μόνο μέτρο η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

2.Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες: Είτε κλειστοί, είτε ανοιχτοί χώροι, εφόσον επιλέξουν να λειτουργήσουν ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες:

-Πληρότητα 100%.

-Τήρηση απόστασης 1,5μ. μεταξύ των μελών της χορωδίας.

-Τήρηση απόστασης 1μ. μεταξύ των μουσικών, υποχρεωτική χρήση μάσκας και ξεχωριστού αναλογίου από τους μουσικούς.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και σύσταση για χρήσης ενισχυμένου φίλτρου κατακράτησης σωματιδίων υψηλής αποτελεσματικότητα

3. Κινηματογραφικές προβολές: Είτε σε κλειστούς, είτε σε ανοιχτούς χώρους, εφόσον επιλέξουν να λειτουργήσουν ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες:

-  Πληρότητα 100%.

-  Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

4. Κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων κλειστών χώρων δεξιώσεων, μουσικών σκηνών και μπουάτ: Είτε κλειστοί, είτε ανοιχτοί χώροι λειτουργούν υποχρεωτικά ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες:

- Πληρότητα 100%.

- Τοποθέτηση απολυμαντικού στα τραπέζια.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας μόνο από το προσωπικό.

- Τήρηση απόστασης 1μ. μεταξύ των μουσικών.

-Οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν πάνω στην πίστα κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό.

5. Εστίαση (π.χ. εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εξωτερικοί χώροι δεξιώσεων): Οι κλειστοί χώροι υποχρεωτικά ως χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες και οι εξωτερικοί χώροι, εφόσον επιλέξουν να λειτουργήσουν  ως χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες

-Πληρότητα 100%.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας μόνο από το προσωπικό.

- Τοποθέτηση απολυμαντικού στα τραπέζια.

6. Υπηρεσίες σφαιριστηρίου και συναφών ψυχαγωγικών παιχνιδιών και αίθουσες μπόουλινγκ: Κλειστοί χώροι που λειτουργούν υποχρεωτικά ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες.

- Πληρότητα 100%.

- Τοποθέτηση απολυμαντικού στα τραπέζια.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας μόνο από το προσωπικό.

Σε όλους τους αμιγείς χώρους η είσοδος γίνεται με υποχρεωτική επίδειξη α) πιστοποιητικού εμβολιασμού ή β) πιστοποιητικού νόσησης.

Φυσικά οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν τη μεικτή λειτουργία, όμως σε αυτήν την περίπτωση η πληρότητα πέφτει στο 50%.