Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη  σχετικά με τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Στ. Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας, η ηγεσία της ΕΛΑΣ και αρμόδιοι αυτοδιοικητικών αρχών και εκπρόσωποι του χώρου της εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της σύσκεψης ήταν, κυρίως, τα μέτρα που αφορούν την εστίαση και το πώς θα επικεντρωθούν οι έλεγχοι σε αυτόν τον τομέα. 

"Σήμερα δίνουμε το μήνυμα ότι μόνο με ελέγχους κι εφαρμογή των μέτρων μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Από σήμερα όσοι έχουν εμβολιαστεί επιστρέφουν σε μια πιο κανονική και ελεύθερη καθημερινότητα", δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παν. Θεοδωρικάκος.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών Στ. Καλαφάτης, τόνισε: "Παράκληση: Να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι το μόνο ασφαλές και αποτελεσματικό όπλο απέναντι στην πανδημία, είναι ο εμβολιασμός. Να ακούμε τους ειδικούς. Να μη χαθεί ούτε μια μέρα".