Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την έφεση εργοδότη - ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης, στην απόφαση του Ειρηνοδικείου για καταβολή  δεδουλευμένων 14.500€ συν τόκους σε εργαζόμενη, αναγνωρίζοντας υπέρ της λεπτομέρειες που αφορούν ακόμη και τα... φιλοδωρήματα.

Ο ιδιοκτήτης αναγκάζεται, με την απόφαση αυτή, να πληρώσει στην απολυμένη πρώην υπάλληλο του η οποία δικαιώνεται πλήρως (τις αποδίδονται δεδουλευμένα, χρηματική αποζημίωση κ.λπ.), απορρίπτοντας τις ενστάσεις και τα επιχειρήματα της εργοδοσίας.

Σύμφωνα με εργατολόγους της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, η απόφαση, αυτή, είναι σημαντική και αφορά όλους τους διανομείς, γιατί ξεκαθαρίζει ότι: 

1)      Τα φιλοδωρήματα ΔΕΝ είναι μέρος του μισθού και δεν συμψηφίζονται με νυχτερινά, Κυριακές, υπερωρίες, όπως ισχυριζόταν ο εργοδότης.

2)      Οι διανομείς είναι εργατοτεχνίτες και όχι υπάλληλοι (πάγια τακτική των εργοδοτών για να μας πληρώνουν λιγότερα).

3)      Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η αγωγή που έκανε ο εργοδότης για συκοφαντική δυσφήμιση προς τους 4 συναδέλφους, απαιτώντας από αυτούς 800.000 € (!) πέφτει, πλέον, στο κενό.

"Η παραπάνω νίκη δεν είναι η πρώτη, αλλά μία από τις πολλές που έχουμε επιτύχει στον συγκεκριμένο αγώνα. Όλες οι πρωτόδικες αποφάσεις και οι αποφάσεις του Ε.Φ.Κ.Α. που αφορούν τα ένσημα των 4 εργαζομένων που έκαναν την καταγγελία, τους δικαιώνουν", τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα