Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση δημοτών, συλλόγων, επιχειρηματιών και φορέων στο κάλεσμα του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, για τις πυρόπληκτες περιοχές. 

Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν 517 κιβώτια αγάπης για τους συνανθρώπους μας που μέσα σε λίγες ώρες είδαν περιουσίες, σπίτια επιχειρήσεις και ζώα να γίνονται στάχτη εξ' αιτίας της πύρινης λαίλαπας που κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμα της για περισσότερο από μια εβδομάδα. 

Η αλληλεγγύη που έδειξαν οι συμπολίτες μας για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ήταν πρωτοφανής, όπως και η βοήθεια που συγκεντρώθηκε, δεδομένου ότι ο χρόνος συγκέντρωσης ήταν μόλις πέντε ημέρες και μάλιστα σε περίοδο κατά την οποία πολύς κόσμος λείπει σε διακοπές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτές τις πέντε ημέρες και στα δύο σημεία συλλογής (Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου και Πολυλειτουργικό Κέντρο Ελευθερίου Κορδελιού) η προσέλευση των συνδημοτών  -κάθε ηλικίας- ήταν αθρόα, ενώ πρόσφεραν ότι καλύτερο και περισσότερο μπορούσαν, ζητώντας να ενημερώνονται από το Δήμο για τις κατά τόπους ανάγκες των πυρόπληκτων μέχρις ότου αρχίσει η αποκατάσταση. 

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός το μεσημέρι της Παρασκευής (13.08) επισκέφθηκε τα σημεία συγκέντρωσης στον Εύοσμο και το Ελευθέριο - Κορδελιό και στη θέα των κιβωτίων δεν έκρυψε τη συγκίνηση και τη χαρά του, κάνοντας λόγο για το φιλότιμο, την αγάπη και την αλληλεγγύη που έδειξαν για άλλη μια φορά οι δημότες μας. 

Μετά από επικοινωνία του Δήμου , με τους τοπικούς φορείς τα 517 κιβώτια θα αποσταλούν τη Δευτέρα 16.8.2021 στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, οι οποίοι θα τα διανέμουν στους πυρόπληκτους της Ευβοίας.