Δυναμικά «παρών» στην εκστρατεία της έκτακτης εθελοντικής αιμοδοσίας, την οποία διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, δηλώνει το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ».

«Το καλοκαίρι θα τελειώνει τις ημέρες της έκτακτης αιμοδοσίας, όχι όμως και η ανάγκη των συνανθρώπων μας για αίμα. Γιατί οι ανάγκες σε αίμα δεν κάνουν διάλειμμα, δεν πάνε διακοπές και δεν σταματούν ποτέ. Ειδικά το καλοκαίρι καταγράφονται τραγικές ελλείψεις, με τον αριθμό των αιμοδοτών να μειώνεται και τις ανάγκες σε αίμα να αυξάνονται», αναφέρει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», Σίμος Δανιηλίδης, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους για ενεργή συμμετοχή στην εκστρατεία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.   

Η έκτακτη αιμοδοσία πραγματοποιείται την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, από τις 8:30 π.μ. έως τις 8 μ.μ., ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, και με την τήρηση όλων των μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την προστασία από τον κορωνοϊό Covid-19. Πρώτος σταθμός της εκστρατείας το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (στρ. Στ. Σαράφη 1, Συκιές) και δεύτερος το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη), όπου τα συνεργεία των νοσοκομείων θα περιμένουν τους εθελοντές αιμοδότες.

Ήδη, τα στελέχη της «ΠΥΞΙΔΑΣ» ένωσαν τη φωνή τους με αυτή των στελεχών των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών μεταφέροντας παντού το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, ευαισθητοποιώντας την κοινωνία και ενεργοποιώντας τους εθελοντές. 

Να σημειωθεί ότι στην έκτακτη αιμοδοσία δεν μπορούν να συμμετέχουν, όσοι συμμετείχαν στην εκστρατεία αιμοδοσίας του Ιουνίου.