Ιστιοπλοϊκή κωπήλατη λέμβος, με δέκα επιβαίνοντες, ανετράπη, χθες το απόγευμα, στη θαλάσσια περιοχή Μεγάλου Εμβόλου στα ανοικτά του Αγγελοχωρίου, ενώ έπλεε από την Επανομή προς την Καλαμαριά.

 Άμεσα στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το φουσκωτό σκάφος ''ΣΩΣΤΙΚΟ Ι'' με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας καθώς και το Α/Κ-Ε/Π σκάφος ''ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ'' Ν.Θ. 786.

Οι εννέα επιβαίνοντες της λέμβου περισυνελέγησαν από το ''ΣΩΣΤΙΚΟ Ι'', μετεπιβιβάστηκαν στο Α/Κ-Ε/Π σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Αγγελοχωρίου, ενώ μια επιβαίνουσα επιβιβάστηκε σε άλλη ιστιοπλοϊκή λέμβο και μεταφέρθηκε στο λιμένα Καλαμαριάς. Στους διασωθέντες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ενώ τρεις από αυτούς μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο ''ΑΧΕΠΑ'' για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ η ιστιοπλοϊκή κωπήλατη λέμβος ρυμουλκήθηκε από το ''ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ'' στο λιμένα Αγγελοχωρίου, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..