Μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες αναφορικά με τα πενήντα λεωφορεία που προμηθεύτηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λειψία προς ενίσχυση του στόλου και τους συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ.

Την μηνυτήρια αναφορά, που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, συνυπογράφουν οι Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαρία Αρβανιτίδου, Γλυκερία Καλφακάκου, Μαρία Πασχαλίδου, Ελένη Χρυσίδου (της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ) και Ανδρέας Κουράκης (της παράταξης του ΚΙΝΑΛ). Ζητούν να διερευνηθούν μεταξύ άλλων τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της δωροληψίας- δωροδοκίας υπαλλήλου, της πρόληψης μολυσματικών ασθενειών, της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της εμπορίας επιρροής- νόμος περί μεσαζόντων.

Σε δηλώσεις της έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του κεντρικού Δήμου «Θεσσαλονίκη Μαζί», χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα λεωφορεία «σαπάκια», στηλιτεύοντας τη νομιμότητα ως προς τη διαδικασία προμήθειας, ενώ έκανε λόγο για «σοβαρές ευθύνες» και τόνισε ότι «υπάρχει πολιτικό ζήτημα». «Είναι ακατάλληλα για εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου, πολλώ δε μάλλον, εν μέσω κορονοϊού, καθώς δεν διαθέτουν παράθυρα ούτε κλιματισμό, έχουν χαμηλή ιπποδύναμη και κάποια απ' αυτά πήραν φωτιά» πρόσθεσε η ίδια, επισημαίνοντας ότι «η αντιπολίτευση είναι εδώ για να προασπιστεί το δημόσιο συμφέρον».

Η κ. Νοτοπούλου είχε, ουσιαστικά, προαναγγείλει την ενέργειά της αυτή κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. «Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει ο νόμος και θα απευθυνθούμε σε όλες τις αρμόδιες αρχές, κάθε θεσμική διαδικασία που πρέπει να κινηθεί θα κινηθεί» ξεκαθάρισε η Κατερίνα Νοτοπούλου ασκώντας σκληρή κριτική στην διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης που «πέταξε» τα λεφτά των δημοτών.

Όπως ανέφερε η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, η χρήση της διάταξης για την αγορά των λεωφορείων από την Λειψία, έγινε προκειμένου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης να εξυπηρετήσει το δικό του αφήγημα επιτυχίας. Λεωφορεία από τα ανταποδοτικά τέλη για την καθαριότητα, ακατάλληλα, λεωφορεία που αποσύρθηκαν σε άλλες χώρες, που πήραν φωτιά, που σήμερα δεν κυκλοφορούν ως ακατάλληλα και που εν τέλει δεν εξυπηρέτησαν το επιβατικό κοινό της πόλης.

Η απάντηση Ζέρβα

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, έκανε λόγο για σπέκουλα και απάντησε: “εμείς είμαστε εδώ, για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα κι όχι προβλήματα στις λύσεις”.  

Ο κ. Ζέρβας επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή αναλύθηκε με κάθε λεπτομέρεια η διαδικασία με την οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης αγόρασε 49 λεωφορεία από την αδελφοποιημένη πόλη της Λειψίας (έναντι 11.000 ευρώ έκαστο) και τα παραχώρησε στον ΟΑΣΘ.  

“Προφανώς κάποιοι έχουν ξεχάσει ποια ήταν η εικόνα της πόλης στις αστικές συγκοινωνίες το 2019 και ποια είναι σήμερα. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η δικιά μας Διοίκηση, δεν κουνά απλά το δάκτυλο, δεν περιγράφει το πρόβλημα, ούτε κρύβεται, όπως έκαναν πολλοί άλλοι, αλλά συμμετέχει σε κάθε λύση. Εμείς ήμασταν εκείνοι που συμβάλαμε στη λύση με τα leasing, εμείς ήμασταν εκείνοι που συμβάλαμε στη λύση με τα ΚΤΕΛ και εμείς ήμασταν εκείνοι που, όταν προσφέρθηκαν αυτά τα λεωφορεία από τη Λειψία, απευθυνθήκαμε στον ΟΑΣΘ”, εξήγησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και ως προς το σκέλος του τεχνικού ελέγχου των οχημάτων.

Αναφερόμενος στο θέμα της έλλειψης κλιματισμού, ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως ήταν γνωστό ότι τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στη Λειψία δεν έχουν κλιματισμό και για τον λόγο αυτό είχε περιληφθεί σχετική πρόβλεψη στους όρους του χρησιδανείου με τον ΟΑΣΘ, τους οποίους ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο («Ωσαύτως με δαπάνες του χρησάμενου (ΟΑΣΘ) θα γίνουν και οποιεσδήποτε τυχόν προσαρμογές των οχημάτων κριθούν απαραίτητες κατά τη θέση αυτών σε κυκλοφορία -ενδεικτικά: κλιματιστικά, διαμόρφωση εσωτερικού, χρωματισμός αμαξώματος, τοποθέτηση εκδοτικών/επικυρωτικών εισιτηρίων κλπ»).

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μετέφερε την πληροφορία ότι ο ΟΑΣΘ αναμένεται να προχωρήσει σε διαγωνισμό, ώστε να εξασφαλίσει και τη συντήρηση των οχημάτων αλλά και την τοποθέτηση κλιματιστικών. «Όλα αυτά εκφεύγουν από τις δικές μας ευθύνες. Τα έχουμε προβλέψει και τα έχουμε βάλει στους όρους του χρησιδανείου, που προστατεύει τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τα λεφτά των πολιτών”, τόνισε ο κ. Ζέρβας.