Απίστευτη, συγκλονιστική και με καρδιά λιονταριού εμφανίστηκε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, με τους παίκτες του Θόδωρου Βλάχου να κάνουν την έκπληξη στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και να επικρατούν 10-9 της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Ουγγαρίας! Απόλυτος πρωταγωνιστής που ουσιαστικά έκανε την εμφάνιση της ζωής του (μέχρι την επόμενη) ήταν ο Μανώλης Ζερδεβάς, ο οποίος πραγματικά κατέβασε ρολά στην εστία του και σε συνδυασμό με την άμυνα για σεμινάριο της «γαλανόλευκης», οι διεθνείς μας έκαναν ονειρεμένο ξεκίνημα.

Μπορεί οι Ούγγροι να μπήκαν καλύτερα στο ματς, φτάνοντας να προηγούνται μέχρι και με +3 (5-2), ωστόσο η Εθνική βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει και να προσπεράσει, ενώ το γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου στο τέλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ της νίκης!

Μπορεί η εμφάνιση της Άννας Κορακάκη να ήταν εντυπωσιακή στον προκριματικό, ωστόσο στον τελικό των 10 μέτρων αεροβόλο πιστόλι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε να πιάσει την ίδια απόδοση και έμεινε στην έκτη θέση, μη μπορώντας να επαναλάβει τον θρίαμβο του Ρίο.

Η 25χρονη Κορακάκη δεν ξεκίνησε καλά στις πρώτες δέκα βολές και στη συνέχεια όσο και αν προσπάθησε, ήταν δύσκολο να μαζέψει την διαφορά από τις αντιπάλους της. Πλέον, η Άννα θα τα δώσει όλα στα 25 μέτρα για να ανέβει στο βάθρο και να επιβεβαιώσει τις δυνατότητές της.

Το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Ρωσίδα Βιταλίνα Μπατσαράσκινα με 240.03, επίδοση που αποτελεί νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Η Αντοανέτα Κοσταντίνοβα (Βουλγαρία) και η Ρανσίν Γιανγκ (Κίνα), κατέκτησαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Έκανε κατάθεση ψυχής, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 100μ. πεταλούδα των Ολυμπιακών Αγώνων η Άννα Ντουντουνάκη. H  Ελληνίδα πρωταθλήτρια σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 57,25'', αλλά κατετάγη ένατη με απόσταση 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου από την τελευταία αθλήτρια που πήρε την πρόκριση στον τελικό.

Η Βασιλεία Καραχάλιου ξεκίνησε εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις της στο ολυμπιακό τουρνουά στην κατηγορία Laser Radial Γυναικών και κατέλαβε την δεύτερη θέση στην πρώτη ιστιοδρομία. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που θεωρείται από τα φαβορί για μετάλλιο, είναι πίσω από Ισπανίδα Κριστίνα Πουγιόλ, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Λατίφ Μοχάμαντ από τη Μαλαισία.

Την όγδοη θέση στην πρώτη διαδρομή των RS:X Ανδρών κατέκτησε ο Βύρων Κοκκαλάνης. Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και θα χρειαστεί να την βελτιώσει, προκειμένου να κυνηγήσει την είσοδό του στα μετάλλια. Πρώτος τερμάτισε ο Ελβετός Σανζ Λανζ, δεύτερος ο Ισπανός Γκράντε Ρόκε, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Τσου Τσενγκ από το Χονγκ Κονγκ.