Ούτε 50 λεπτά δε χρειάστηκε η Μαρία Σάκκαρη. Άψογη εμφάνιση από την ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία επικράτησε άνετα με 2-0 σετ της ολλανδέζας Αράντχα Ρας σε 48 (!) λεπτά και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Wimbledon.

Πραγματικά εντυπωσιακή, συνεχίζει από εκεί όπου το άφησε.

Από το Roland Garros δηλαδή και την καταπληκτική πορεία έως τα ημιτελικά του γαλλικού Grand Slam. Τώρα η Σάκκαρη βάζει πλώρη για μια ανάλογη (γιατί όχι και καλύτερη) πορεία στη Βρετανία.

Τα σημερινά στατιστικά της Σάκκαρη θα τα ζήλευε και η… Σερένα Γουίλιαμς στα καλά της χρόνια! Πραγματικά αψεγάδιαστη η «Sak-attack», με 15/15 κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς, 13/17 κερδισμένους πόντους στο δεύτερο σερβίς, με τους 3 από τους 4 πόντους να τους χάνει από δικό της λάθος και όχι από την αντίπαλο.

Επίσης, οι 7 άσοι της ελληνίδας αθλήτριας, το 55-25 σε συνολικούς πόντους και τα μόλις 14 αβίαστα λάθη στον αγώνα ήταν λογικό να οδηγήσουν στην, ίσως, πιο εύκολη νίκη της καριέρας της σε Grand Slam.

Το 6-1, 6-1 δεν επιδέχεται περαιτέρω αμφισβήτηση, με τη Σάκκαρη πλέον να περιμένει στο δεύτερο γύρο του Wimbledon μία εκ των Ρότζερς (ΗΠΑ, Νο 46) ή Στόζουρ (Αυστραλία, Νο 166).