Το Σωματείο A.S.T.E.R.I.: Awareness 4 Sports, Training, Environment, Research, Internet, Αθλητισμός, Εκπαίδευση, Περιβάλλον, Έρευνα, Διαδίκτυο με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τις Οργανώσεις Gentlemen Fans από τη Σερβία, το Center for Intercultural Dialogue (CID), της Β. Μακεδονίας και τη στήριξη του Skillman EU, Sector Skills Alliance for Advanced Manufacturing Europe, από το Βέλγιο πραγματοποιούν το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα The FANS, New Generation of Sport Fans, με την υποστήριξη του Erasmus + και στόχο την έρευνα και τη δημιουργία εκπαιδευτικού οδηγού εκπαίδευσης των Νέων οπαδών – φιλάθλων

 

Το έργο στηρίζει επίσημα η Ποδοσφαιρική Ένωση της Σερβίας, το Υπουργείο Παιδείας, Επιστημών και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Σερβίας, καθώς και από οι γραμματείες  για τον Αθλητισμό και τη Νεολαία και για την Εκπαίδευση και την Προστασία των παιδιών.
Συνεργάτες απο τη Σερβία είναι και ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Lokomotiva από το Βελιγράδι. Επιστημονικά το έργο στήριξαν οι Dr. Μαριγια Ντορικ,  Ph.D. Μποζινταρ Οτασεβικ, Dr. Ιβάν Τζόρντιεβιτς και Dr. Τάνυα Κυριακίδου.


Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων συναντήθηκαν στο Βελιγράδι υπο την Αιγίδα του Υπουργείο Αθλητισμού και την ενεργή υποστήριξη της Σερβικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και τους εκπροσώπους της Εθνικής Ομάδας και των τοπικών αρχών και παρουσίασαν τις εξελίξεις και τις προτάσεις τους. Η Ελληνική εκπροσώπηση με την πρόταση και παρουσίαση της δημιουργίας του Ευρωπαϊκού Βραβείου Φιλάθλων Νεολαίας, κέρδισε τις εντυπώσεις και την υποστήριξη όλων.
Η πρόταση θα παρουσιαστεί και στην Ελλάδα στην ΕΠΟ και στο Υπουργείο Αθλητισμού μαζί με την πρόταση για τον εκπαιδευτικό Οδηγό Μεθοδολογίας για τους νέους φιλάθλους.

Ο Οδηγός αυτός δοκιμάζεται στη Σερβία με μεγάλη επιτυχία και αναμένουμε την υιοθέτηση του και εφαρμογή και στην Ελλάδα.

https://www.facebook.com/Developingnewsportfans 

www.asteriorg.eu