Επίθεση εξαπέλυσε η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, για το θέμα του μετρό Θεσσαλονίκης, με αφορμή την αναφορά στο θέμα από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στη Βουλή.

"Η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Καστανίδη, την Δευτέρα 07/06 στη Βουλή, έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων του ΜΕΤΡΟ… τον Μάρτιο του 2025. Ένα έργο το οποίο αν συνεχιζόταν ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα είχε παραδοθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Με προσωπική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη όμως, θα εξακολουθεί να αποτελεί ανέκδοτο για πολλά ακόμη χρόνια", υποστήριξε.

Με την ίδια ανακοίνωση καλεί "για μια ακόμη φορά την Κυβέρνηση της ΝΔ να σεβαστεί την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, να πάψει να υπηρετεί εργολαβικά συμφέροντα και να παραδώσει στην πόλη τις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου χωρίς να τις τεμαχίσει και να τις αποσπάσει και να παραδώσει το έργο του ΜΕΤΡΟ στους πολίτες χωρίς άλλες καθυστερήσεις".

Φυσικά, στην ανακοίνωση της κ. Νοτοπούλου δεν αναφέρεται για ποιον λόγο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην προχωρήσει έγκαιρα, όσο είχε τη διακυβέρνηση της χώρας, τη λύση για το σταθμό Βενιζέλου, που τώρα προωθεί με κάθε τρόπο.