Να... ξαναβάλει τάξη στα τραπεζοκαθίσματα θέλει ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς, με αφορμή τα επιπλέον μέτρα που δόθηκαν στην εστίαση λόγω covid η κατάσταση μάλλον έχει ξεφύγει.

Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, από το δήμο "η εντατικοποίηση των ελέγχων για ζητήματα που αφορούν την ευταξία στην πόλη, έπειτα από το άνοιγμα δραστηριοτήτων και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που οργανώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, παρουσία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα". 

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι "κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού των ελεγκτικών αρχών σε ζητήματα που αφορούν το παρεμπόριο και την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων όπως και σε θέματα που έχουν να κάνουν με το κυκλοφοριακό. Όπως αποφασίστηκε, θα συγκροτηθούν μικτά κλιμάκια που θα πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους, ενώ έμφαση θα δοθεί μεταξύ άλλων στον χώρο της νέας παραλίας". Με δεδομένο ότι οι υπηρεσίες είναι συντονισμένες εδώ και... χρόνια, το παρεμπόριο είναι εξαφανισμένο λόγω covid, αυτό που απομένει είναι η κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων, όπου γίνεται χαμός! Για παράδειγμα, στην πλατεία Τσιρογιάννη τραπεζάκια υπάρχουν, πλέον, μεταξύ των... προτομών των ηρώων, ενώ στην Αριστοτέλους απομένει χώρος στην πισσαρισμένη πλατεία...

Αλλά και στις γειτονιές έχουν εξαφανιστεί τα πεζοδρόμια, ενώ στις περίφημες διασταυρώσεις της Μητροπόλεως και της Προξένου Κορομηλά, οι πεζοί μετά τις 8 το βράδυ περπατούν... στο δρόμο.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Χρήστος Μπουλούμπασης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θωμάς Γέρμανος, ο Διευθυντής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλέξανδρος Κελεσίδης και ο Διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας Νικόλαος Γρηγορέλλης, ενώ από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης παρόντες ήταν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις που αφορούν τη Δημοτική Αστυνομία Δημήτρης Δαγκλής και οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας και Καθαριότητας – Ανακύκλωσης Νίκος Ζεϊμπέκης. 

Ν.Σ.