Δικογραφία, για τα παλιά οικοδομικά υλικά και την ξενοδοχειακή υποδομή νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, που πετάχτηκε σε προστατευόμενη περιοχή, σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Είχαν αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί ποιος ευθύνονταν για την κατάσταση που επικρατούσε στον υγροβιότοπο του Γαλλικού ποταμού, όπου κάποιοι είχαν πετάξει στρώματα, ερμάρια και... κουφώματα, μαζί με άλλα οικοδομικά υλικά.

 Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί  με την συνδρομή κλιμακίου του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Μ.Ε.Θ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διαπίστωσαν ότι τα αντικείμενα αυτά προέρχονταν από νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, έπειτα από εργασίες ανακαίνισης που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο.

Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία(σ.σ. μετά από παρέλευση πέντε μηνών), ενώ τα στερεά απόβλητα απομακρύνθηκαν από το Δέλτα του Γαλλικού ποταμού. Στην ανακοίνωση της αστυνομίας, πάντως, δεν διευκρινίζεται αν η δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του νοσηλευτικού ιδρύματος ή του εργολάβου που είχε αναλάβει το έργο.

Να σημειωθεί ότι, μετά από ενέργειες που διήρκεσαν τρεις μήνες, τελικά τα απορρίμματα απομακρύνθηκαν από το σημείο.