Φωτογραφία αρχείου

Στη φυλακή θα εκτίσει μέρος της ποινής του, 37χρονος από τις Σέρρες, επειδή δεν φορούσε μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό!

Σύμφωνα με την απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, θα εκτίσει τα 2/3 της συνολικής ποινής των 60 ημερών που τού επέβαλε το δικαστήριο, με την ειδική αιτιολογία ότι είναι ένοχος για παραβίαση των μέτρων αποτροπής μολυσματικών ασθενειών. Έτσι,  θα πρέπει να εκτίσει στη φυλακή 40 μέρες, ενώ το υπόλοιπο της ποινής (20 μέρες) αποφασίστηκε να ανασταλεί.

Η υπόθεση δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος φέρεται και κατά το προηγούμενο διάστημα να είχε υποπέσει στο ίδιο αδίκημα.

Νομικοί επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει την εκτέλεση μέρος μίας ποινής στερητικής της ελευθερίας και την αναστολή του υπολοίπου αυτής, εφόσον κρίνει ότι αυτό είναι αναγκαίο για να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων. Προϋπόθεση, για κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το άρθρο 100 του ΠΚ, είναι η επιβληθείσα ποινή να μην υπερβαίνει τα τρία έτη, ενώ η διάρκεια της προς εκτέλεση ποινής δεν μπορεί να είναι κατώτερη των δέκα ημερών ούτε ανώτερη των τριών μηνών.