Μερικά από τα πιο συναρπαστικά αντικείμενα, για τα οποία θα πρέπει να ξοδέψεις εξωφρενικά ποσά προκειμένου να τα αποκτήσεις, είναι συνήθως διαθέσιμα σε δημοπρασίες. Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει πολύτιμα αναμνηστικά, πολλά από τα οποία είναι αρκετά περίεργα, να πωλούνται σε πλούσιους συλλέκτες.
Ένα από αυτά είναι μία πολύ σπάνια υπογεγραμμένη κάρτα του τέσσερις φορές πρωταθλητή του NBA, ΛεΜπρόν Τζέιμς, η οποία πωλήθηκε σε έναν συλλέκτη έναντι 5,2 εκατ. δολαρίων (περίπου 4,3 εκατ. ευρώ. Η αξιοσημείωτη πώληση δεν κάνει απλώς την κάρτα του ΛεΜπρόν την πιο ακριβή κάρτα μπάσκετ όλων των εποχών, αλλά τη συνδέει με την κάρτα του θρύλου του μπέιζμπολ, Μίκι Μαντλ, ως την πιο πολύτιμη αθλητική κάρτα που πωλήθηκε ποτέ.
Η εν λόγω κάρτα, η οποία είναι από την πρώτη σεζόν του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο ΝΒΑ, σύμφωνα με την εταιρεία PWCC Marketplace ήταν “το χρυσό στέμμα όλων των αθλητικών καρτών”, δεδομένου ότι ισοφάρισε την τιμή την τιμή της κάρτας του Μίκι Μάντλ, και ξεπέρασε την κάρτα των 4,6 εκατ. δολαρίων του Λούκα Ντόντσιτς, που βρίσκεται στην 3η θέση με τις πιο ακριβές κάρτες αθλημάτων που πωλήθηκαν ποτέ.
Οι υποστηρικτές του King James είναι σίγουρα ενθουσιασμένοι που η κάρτα του ειδώλου τους είναι κάτοχος ρεκόρ, και υποψιαζόμαστε πως ένιωσαν επιπλέον ευχαρίστηση με το τεράστιο χάσμα των 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων που υπάρχει μεταξύ της κάρτας του ΛεΜπρόν και της πιο ακριβής κάρτας του Μάικλ Τζόρνταν (1,4 εκατ. δολάρια).