Στους δήμους Θεσσαλονίκης και Κορδελιού-Ευόσμου θα πραγματοποιηθούν σήμερα έκτακτες συνεδριάσεις για την μη επανέναρξη του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη μετά από την απόφαση της κυβέρνησης.

Σε έκτακτη συνεδρίαση συγκαλείται σήμερα (Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021), στις 18.00 το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Μόνο θέμα συζήτησης «την πορεία της λειτουργίας του λιανεμπορίου και τη στήριξη των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης που προέκυψε από την πανδημία του Covid-19».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και θα μεταδοθεί από το κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Youtube.

Αντίστοιχα στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί στις 14.00. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι δύο τοπικοί Εμπορικοί Σύλλογοι.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός σε δήλωσή του κάλεσε την κυβέρνηση «να ανακαλέσει τις αποφάσεις των ειδικών, οι οποίες τελικά θέτουν υπό αμφισβήτηση ακόμα και το δικό τους κύρος».

Όπως ανέφερε «η απόφαση αναστολής της προγραμματισμένης για τις 5 Απριλίου επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, απειλεί με κατάρρευση το λιανεμπόριο, το οποίο έχει ήδη πληγεί σοβαρότατα»

Από το thessnews.gr