Την 1η θέση ανάμεσα σε 55 μαθητικές «Start Up» από Γενικά Γυμνάσια και Λύκεια, ΕΠΑΛ, Εσπερινά και Ειδικά Σχολεία από όλη την Ελλάδα κατέκτησε η «έξυπνη» βρύση εξοικονόμησης νερού της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης FlowOn του Πειραματικού Λυκείου Νεάπολης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον Διαδικτυακό Διαγωνισμό «Kαλύτερο Promo Video Mαθητικών Εικονικών Επιχειρήσεων 2021» του Junior Achievement Greece.  

Η FlowOn συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους του κοινού και την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή του JA Greece κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, ενώ το βραβείο απένειμε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστος Δήμας, με το έπαθλο να αποτελεί την απευθείας πρόκριση της FlowOn στην τελική δεκάδα του Πανελλαδικού Τελικού Διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου 2021.

«Το εξάρτημα που δημιούργησε η FlowON τοποθετείται σε κάθε τύπο εξωτερικής βρύσης σε μερικά δευτερόλεπτα, μετατρέποντάς την σε ‘‘έξυπνη’’-αυτόματη βρύση που ανοιγοκλείνει αυτόματα με αισθητήρες κίνησης, κλειδώνει όταν δεν χρησιμοποιείται, δεν απαιτεί την επαφή του χρήστη. Έτσι, μειώνει τη σπατάλη νερού και το κόστος κατανάλωσης, ενώ συμβάλλει στον περιορισμό της διάδοσης μικροβίων» εξήγησαν εκπρόσωποι της FlowOn στον δήμαρχο Νεάπολης- Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, ο οποίος, μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Τριαντάφυλλο Κουτσαγιαννίδη, τούς υποδέχθηκαν στο δημαρχείο για να τους συγχαρούν για την προσπάθεια και τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας τους. Παράλληλα, η διοίκηση του δήμου εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για τη δημιουργία των μαθητών και το βραβευμένο εξάρτημα της Εικονικής τους Επιχείρησης και ανακοίνωσε την ανάληψη του κόστους των υλικών κατασκευής για δέκα (10) τεμάχια, τα οποία θα τοποθετηθούν πειραματικά σε βρύσες του Πειραματικού Λυκείου αλλά και σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους του δήμου.

«Με τεράστια χαρά και υπερηφάνεια, ο δήμος μας γίνεται ο πρώτος ‘‘πελάτης’’ της βραβευμένης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης FlowOn του Πειραματικού Λυκείου Νεάπολης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ελπίζοντας στο μέλλον να διευρύνουμε τη συνεργασία μας και συγχαίρουμε θερμά τα παιδιά αυτά, τα μυαλά αυτά για την επίμονη προσπάθεια, την εφευρετικότητα και τις έξυπνες ιδέες τους. Η νέα αυτή γενιά μάς δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για μία σύγχρονη Παιδεία και Εκπαίδευση, για αυτό και στο δήμο μας δεν σταματάμε να στηρίζουμε τα σχολεία μας, τη δημόσια εκπαίδευση με κάθε τρόπο και μέσο» σημείωσε ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για τα παιδιά μας, τα οποία πρωτοπορούν και δημιουργούν το μέλλον της αυριανής κοινωνίας», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης.

«Ο δήμος Νεάπολης Συκεών αποτελεί εδώ και χρόνια σταθερό υποστηρικτή και αρωγό σε κάθε προσπάθεια των μαθητών του σχολείου μας» σημείωσαν οι μαθητές-εκπρόσωποι της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης FlowOn, προσθέτοντας ότι «πρώτη προτεραιότητα της επιχείρησής μας είναι η εγκατάσταση του συστήματος στα σχολεία, σε συνδυασμό με καμπάνια ευαισθητοποίησης για επιστροφή των μαθητών στο νερό της βρύσης. Κατόπιν απευθύνεται σε δημόσιους φορείς και ιδιώτες, για να εγκαταστήσει το σύστημά της σε πάρκα, Παιδικές Χαρές, γήπεδα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ξενοδοχειακές και μεταποιητικές μονάδες, σταθμούς αυτοκινήτων, πρατήρια βενζίνης, μονοκατοικίες με κήπους, παντού».