Το Θείο Δράμα κορυφώθηκε... Οι πιστοί, λίγοι λόγω πανδημίας, συνόδεψαν τον Ιησού στον Τάφο, έψαλλαν το "Η Ζωή Εν Τάφω" κι αναμένουν, πλέον, την Ανάσταση.

Οι ευχές εφέτος είχαν να κάνουν με την Ανάσταση που όλοι ποθούμε: Την απ-ελευθέρωση από την πανδημία του κορωνοϊού, την επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτό άκουγες, σήμερα, σε όλες τις εκκλησιές, αφού, πλέον, η ευχή "με υγεία" έχει αποκτήσει τις πραγματικές της διαστάσεις.

Στους Ιερούς Ναούς της Θεσσαλονίκης ουρές πιστών σχηματίστηκαν μετά την Αποκαθήλωση, για να προσκυνήσουν τους επιτάφιους.

Η πρώτη περιφορά έγινε, για άλλη μία χρονιά, στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά, όπου βρέθηκε, για λίγο και ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης. 

Σε αρκετούς ναούς η περιφορά έγινε εκτός, χωρίς, όμως, να ακολουθηθούν οι διαδρομές άλλων ετών. Οι περισσότεροι εφημέριοι επέλεξαν μια σύντομη διαδρομή, γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο των ναών.

Οι πιστοί που ακολούθησαν ήταν, εφέτος, σιωπηλοί και η ατμόσφαιρα ιδιαίτερα κατανυκτική. Δε θύμιζε τίποτα από τα προηγούμενα χρόνια.