Τα βήματα με τα οποία θα βγούμε από τα... σπίτια μας, παρουσίασε σε τηλεοπτικό του μήνυμα, πριν λίγο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως επισήμανε, το Πάσχα δεν πρέπει να ταξιδέψουμε για να μην υπονομεύσουμε το καλοκαίρι, για να προσθέσει ότι οι σταθμοί-ορόσημο είναι οι εξής:

Τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test.

Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Τέλος, σε μια κίνηση-έκπληξη ανακοίνωσε ότι από τη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία.

Στο μήνυμά του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα... κινήματα της πλατείας: "Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλούς", είπε χαρακτηριστικά.