Τετραμελή σπείρα διαρρηκτών και ληστών εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί αναζητούσαν τους δράστες δύο ληστειών, επτά διαρρήξεων σε σπίτια, δύο κλοπών Ι.Χ. και έξι κλοπών κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας. Διαπίστωσαν ότι, σε όλες τις περιπτώσεις, οι δράστες χρησιμοποιούσαν... τρία οχήματα: Ένα ως προπομπό, ένα ως οπισθοφυλακή κι ένα , που ήταν... νοικιασμένο ή κλεμμένο, για ην μετάβαση των διαρρηκτών στους στόχους τους και τη διαφυγή τους. Όταν έφθαναν στους στόχους τους, για να μπουν σε αυτούς σκαρφάλωναν σε μπαλκόνια και παράθυρα. Επίσης είχαν πληροφορίες για τη δράση της σπείρας και τα πρόσωπα που την απάρτιζαν.

Με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων, αλλά και ομάδας ΔΙ.ΑΣ., χθες το πρωί, οργανώθηκε επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε Εύοσμο και Κορδελιό και τα τέσσερα μέλη της εγκληματικής συμμορίας, οπότε και συνελήφθησαν. Πρόκειται για άντρες Ρομά, ηλικίας 24, 31, 35 και 35 ετών, οι οποίοι, όπως προκύπτει από την έρευνα, τουλάχιστον από τα μέσα Αυγούστου 2020, είχαν συστήσει συμμορία και είχαν ρημάξει σπίτια, επιχειρήσεις και οχήματα...

Σύμφωνα με την αστυνομία, διέπραξαν δύο ληστείες, επτά διαρρήξεις, δύο κλοπές οχήματων κι έξι κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας, στις περιοχές Καλαμαριάς, Ωραιοκάστρου, Σίνδου, Ευκαρπίας, Χαριλάου και Τούμπας Θεσσαλονίκης. Προσέγγιζαν τους στόχους τους με το μισθωμένο και τα δύο κλεμμένα οχήματα, στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό τους. Επίσης, αρκετές φορές, χρησιμοποιούσαν και δύο από τα δικά τους οχήματα, για να... ανιχνεύουν την περιοχή για την περίπτωση που εκεί υπήρχαν αστυνομικοί, ή για να εποπτεύουν τους δρόμους διαφυγής.



Υπογραμμίζεται ότι, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, κατέστρεψαν τα δύο κλεμμένα οχήματα: Το ένα τ έκαψαν και το δεύτερο το... έριξαν στη θάλασσα!

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, πλήθος κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και ερευνάται η νομιμότητά της. Κατασχέθηκαν επίσης διαρρηκτικά εργαλεία Επιπρόσθετα, στην οικία του 24χρονου - ο οποίος, κατά τη σύλληψή του, πάλεψε με τους αστυνομικούς για να διαφύγει της σύλληψης - βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Η λεία τους ανέρχεται στο συνολικό ποσό των (48.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία