Η Seiko συνεχίζει τους εορτασμούς της 140ης επετείου από την ίδρυση της, κυκλοφορώντας τέσσερα μοντέλα ειδικής έκδοσης, τα οποία αντικατοπτρίζουν το όραμα του Kintaro Hattori, ο οποίος δημιούργησε την εταιρεία όταν ήταν μόλις 21 ετών και κατάφερε να γινει ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές ρολογιών στον κόσμο.
Πρόκειται για τέσσερα νέα μοντέλα από τις πιο αντιπροσωπευτικές συλλογές της Seiko: Prospex, Presage, Astron και 5 Sports, τα οποία διαθέτουν μπλε στεφάνη και λευκό-ασημί καντράν, και σύμφωνα με την ιαπωνική μάρκα, όπως το φως του ήλιου απλώνει την λάμψη του στον ουρανό, έτσι και αυτά μας εμπνέουν να κινηθούμε προς ένα λαμπρότερο μέλλον.
Το ρολόι έχει αντοχή στο νερό στα 200 μέτρα και στο εσωτερικό του φιλοξενεί τον Seiko 6R35, έναν αυτόματο in-house μηχανισμό, ο οποίος χτυπά με συχνότητα 21.600 δονήσεις/ώρα και προσφέρει 70 ώρες απόθεμα ισχύος.

Το SPB213J1 συνοδεύεται από μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι και είναι μια περιορισμένη έκδοση 6.000 τεμαχίων. Θα είναι διαθέσιμο τον Μάιο του 2021 και η τιμή του θα ανέρχεται σε 1.200 δολάρια.