Έξι επίμαχες φάσεις από μόλις δύο αγώνες απασχόλησαν τον επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, στις αναμετρήσεις της 25ης αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, οι τρεις προέρχονται από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιπες από το παιχνίδι «επιβίωσης» ΟΦΗ – ΑΕΛ.
Στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης, ο Κλάτενμπεργκ θεωρεί πως υπάρχει επιθετικό φάουλ στο κλέψιμο του Μαντσίνι (στον Τσιγγάρα) στη μεσαία γραμμή, πριν την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων που απέφερε το δεύτερο γκολ.
Ο αρχιδιαιτητής επισήμανε πως ο VAR θα έπρεπε να καλέσει τον Πολωνό διαιτητή Μαρτσίνιακ να ξαναδεί τη φάση και να καταλογιστεί επιθετικό φάουλ. Στη φάση όπου η αρχική απόφαση για πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ ανακαλείται από παρέμβαση του VAR, ο παλαίμαχος Άγγλος διαιτητής συμφώνησε, καθώς είναι ο Ζίφκοβιτς που κλωτσάει τον Σίλβα.
Τέλος, στη φάση του πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ σε 2-2, ο Κλάτενμπεργκ συμφώνησε με την υπόδειξη του Μαρτσίνιακ, αναφέροντας πως ο Ίνγκασον βρίσκει πρώτος την μπάλα με το κεφάλι και ο γκολκίπερ Μπουσέ τον βρίσκει από πίσω στο κεφάλι και με τα δύο χέρια.
Στη συνάντηση ΟΦΗ – ΑΕΛ, ο επικεφαλής της ΚΕΔ θεώρησε σωστή την απόφαση του VAR (Ευαγγέλου) να συστήσει στον Κουτσιαύτη να ξαναδεί τη φάση για την κόκκινη κάρτα στον Ντουρμισάι, με αποτέλεσμα να την πάρει πίσω, καθώς ο παίκτης της ΑΕΛ δεν χρησιμοποίησε επιθετικά το χέρι του εναντίον του αντιπάλου του.

Ο Κλάτενμπεργκ συμφώνησε με την απόφαση του Κουτσιαύτη για επανάληψη στην εκτέλεση του πέναλτι του ΟΦΗ, αφού και παίκτες της ΑΕΛ μπήκαν στη μεγάλη περιοχή πριν την εκτέλεση και ο Νάγκι είχε βγει και με τα δύο πόδια εκτός γραμμής, πριν αποκρούσει.

Ακόμη, ως προς την κόκκινη κάρτα που έδειξε ο ρέφερι Κουτσιαύτης στον Σολίς για χτύπημα εκτός φάσης, ο αρχιδιαιτητής συμφώνησε, υπογραμμίζοντας ότι η αποβολή του ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ ήταν σωστή.