Σε ειδική συνεδρίαση συγκαλείται την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, στις 11.00 το πρωί, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με θέμα την εκλογή Προέδρου του οργάνου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και θα μεταδοθεί από το κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης στο YouTube.

Η συνεδρίαση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία (αν και στη θέση επιλέγεται, εθιμικώ δικαίω, ο υποψήφιος που προτείνει η παράταξη που κέρδισε στις εκλογές). Παρά το ότι ο υποψήφιος φαίνεται θα είναι ένας, αξίζει τον κόπο να διαπιστωθεί πως, σε αυτήν τη συγκυρία με τον κορωνοϊό θα προστατευθεί η μυστικότητα της ψήφου.

Στο μεταξύ, ο Δρόσος Τσαβλής, που παύθηκε από πρόεδρος του οργάνου με απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση του απερχόμενου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα στρέφεται εναντίον ανθρώπων του δήμου καθώς και εναντίων μέσων ενημέρωσης που τον κατηγόρησαν ότι στέρησε τα εμβόλια από παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ανήρτησε τα εξής:

Συκοφαντικά αναφέρθηκε το όνομά μου ως δήθεν εμπλεκόμενου σε σκανδαλώδεις πράξεις που αντίκεινται στον Νόμο, τους κανονισμούς που διέπουν το ιατρικό λειτούργημα, την ανθρώπινη συνείδηση και την πολιτική ηθική.

Τις προηγούμενες ημέρες έσπευσα να εξηγήσω δημοσίως πως οι κατηγορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το πρόσωπό μου είναι ανυπόστατες και κακόβουλες.

Σήμερα ανακοινώνω πως θα κινηθώ και δικαστικά, ώστε όσοι με ενέπλεξαν σε σκάνδαλο περί τους εμβολιασμούς να κληθούν να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.

 Έχω πλήρη πεποίθηση πως η Ελληνική Δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει την βλάβη που έχει αδίκως προκληθεί στην προσωπική μου αξιοπρέπεια, την επαγγελματική μου υπόσταση και την πολιτική μου θέση – βλάβη που δεν άφησε ανεπηρέαστο τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που με την ψήφο των συμπολιτών μου υπηρετώ.