Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άνδρα στα χαλάσματα σπιτιού που κατέρρευσε σε χωριό της Ελασσσόνας, μετά το σεισμό των 6 Ρίχτερ, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε οι αρχές έχουν ειδοποιηθεί για ένα εγκλωβισμένο άτομο στο χωριό Μεσοχώρι. Η ιδιοκτήτρια του παλιού σπιτιού που κατέρρευσε πρόλαβε να βγει, ωστόσο υποστηρίζει ότι στα χαλάσματα έχει εγκλωβιστεί ο 83χρονος σύζυγός της, που είναι κατάκοιτος.

Στις 13:20 διασώστες έφτασαν στο σημείο και ανέφεραν ότι ο άνδρας είναι εγκλωβισμένος, αλλά έχει τις αισθήσεις του. Τελικά, γύρω στις 14.30, ο 83χρονος απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως κατέρρευσε τοιχοποιία σε ένα σχολείο στην περιοχή Δαμάσι, ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το σχολείο δεν λειτουργούσε και δεν υπήρχαν μέσα μαθητές.

Η εκτίμηση των σεισμολόγων

"Η δόνηση έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Προκάλεσε όχι μόνον ανησυχία αλλά, ενδεχομένως, βλάβες, λόγω της εγγύτητας σε αστικά κέντρα. Από ό,τι δείχνουν όλα τα στοιχεία πρόκειται για γνωστό ρήγμα, το ρήγμα του Τυρνάβου. Έδωσε, ήδη, τρεις ισχυρούς μετασεισμούς μισή ώρα μετά τον κύριο σεισμό. Μέχρι στιγμής, μπορούμε να πούμε ότι η μετασεισμική ακολουθία είναι φυσιολογική" δήλωσε ο σεισμολόγος Βασίλης Καραστάθης του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το πώς θα εξελιχθεί η μετασεισμική ακολουθία λέγονας ότι "ακόμα είναι νωρίς. Ωστόσο, τα στοιχεία της περιοχής δείχνουν ότι τα ρήγματα αυτά δεν έχουν δώσει, ιστορικά, πολύ μεγαλύτερους σεισμούς. Θεωρούμε ότι κάπου εκεί είναι και το ανώτατο μέγεθος σεισμού που μπορεί να δώσει ρήγμα της περιοχής'.

Είπε πως από τα τέλη Φλεβάρη η προσεισιμική δραστηριότητα "ήταν έντονη".

Κυβερνητικό κλιμάκιο αναχώρησε, ήδη, για την περιοχή του σεισμού, με εντολή του πρωθυπουργού. 

H φωτογραφία είναι από το elassonanews.gr