Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου και της θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα πραγματοποιηθεί και φέτος στον Δήμο Χαλκηδόνος με κάθε επισημότητα, παρά τη ματαίωση όλων των μαθητικών παρελάσεων και τη μη πραγματοποίηση εκδηλώσεων με τη συμμετοχή του κόσμου, λόγω των μέτρων που ισχύουν για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

- Γενικός Σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από την ογδόη πρωινή ώρα (08.00') της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.

- Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς επίσης των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της  24ης και 25ης Μαρτίου 2021.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

- Ώρα 07.30 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς.

- Ώρα 10.15 π.μ. Επίσημη Δοξολογία σε όλους τους Ιερούς Ναούς των κατά τόπων Πολιούχων των δημοτικών διαμερισμάτων.

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, όπως αυτό καθορίζεται με την υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698 Απόφαση σχετικά με τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00ως και τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00» (ΦΕΚ 1076/Β΄/20-03-2021), η λειτουργία κατά την 25η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό ατόμων και αυστηρά με τη χρήση μάσκας, ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων.

Ώρα 11.00 π.μ. Κατάθεση Στεφάνων στα κατά τόπους Μνημεία των Ηρώων αυστηρά από τους:

     1) Εκπρόσωπο του Δήμου Χαλκηδόνος

     2) Εκπρόσωπο της Κοινότητας

     3) Εκπρόσωπο του Ελληνικού Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν δεν θα γίνουν, δυστυχώς, καταθέσεις στεφάνων από άλλους τοπικούς συλλόγους και φορείς.

Όλες οι τελετές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα πάντα με τις υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του Ηρώου.