Η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) που συνεδρίασε, σήμερα, απέρριψε ομόφωνα και τα δύο αιτήματα που έχει καταθέσει, η συνήγορος του Δ. Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ για μεταγωγή του από το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.

 Μετά και την απόρριψη και των δύο αιτήσεων, ο Δ. Κουφοντίνας δύναται να προσφύγει κατά αυτής της απόφασης της ΚΕΜ, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του τόπου εκτέλεσης των ποινών, σύμφωνα με το άρθρο 9, παράγραφος 4 του Σωφρονιστικού Κώδικα.

Σύμφωνα με την απόφαση η αίτηση απορρίφθηκε επειδή, παρά το ότι στο αίτημά του ο κρατούμενος επικαλέστηκε τη μη εφαρμογή του νόμου, τα μέλη της Επιτροπής εξέτασαν όλες τις αποφάσεις και διαδικασίες που έγιναν και αποφάσισε ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι αποδοχής της αίτησης του κρατουμένου. Και αυτό γιατί η ΚΕΜ είχε επικυρώσει στις 4/1/2021 την απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής για έκτακτη μεταγωγή του κρατουμένου από τον Κορυδαλλό στον Δομοκό. Προστίθεται ότι σε όλες τις αποφάσεις τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. 

Όπως υπογραμμίζεται, "ο κρατούμενος δεν μπορούσε να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς αυτές είχαν «κλείσει» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού", αλλά και ότι "το συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης είναι τύπου Α και σ’ αυτό κρατούνται υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης ενώ το κατάστημα Κράτησης Δομοκού είναι τύπου Β’ και κρατούνται κατάδικοι με βαριές ποινές".

Ο Κουφοντίνας στο δεύτερο αίτημά του επικαλέστηκε και λόγους υγείας. Ωστόσο, ο λόγος αυτός δεν έγινε δεκτός από την ΚΕΜ καθώς οποιαδήποτε βλάβη στην υγεία του κρατουμένου είναι αποτέλεσμα της πολυήμερης απεργίας πείνας και δίψας που κάνει.