Η μαρίνα της Αρετσούς κυριάρχησε στη συζήτηση της συνάντησης που είχε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας με το Δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης ενημέρωσε το βουλευτή της Ν.Δ. για τις θέσεις της Διοίκησης και των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τις κινήσεις στις οποίες προέβη, αλλά και για αυτές που θα ακολουθήσουν προκειμένου το ΤΑΙΠΕΔ να σεβαστεί τις κόκκινες γραμμές, τις οποίες η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου έχει βάλει.

Ο κ. Κούβελας ξεκαθάρισε ότι «η μαρίνα θα πρέπει να αξιοποιηθεί πλήρως κατά τέτοιον τρόπο ώστε να αποτελεί ταυτόχρονα καθημερινό στέκι των κατοίκων της περιοχής, τόπο προσέλκυσης τουριστών αλλά και επισκεπτών άλλων περιοχών του πολεοδομικού συγκροτήματος και μια σύγχρονη μονάδα ελλιμενισμού και συντήρησης σκαφών αναψυχής».

Ο κ. Κούβελας συμφώνησε με το αίτημα του Δήμου Καλαμαριάς να του διατεθούν χώροι στην μαρίνα για συγκεκριμένες χρήσεις, όπως είναι το Καφενείο των Ψαράδων, το Δημοτικό Κέντρο Νεότητας και το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού. Παράλληλα, είναι αναγκαία η έγκριση ένταξης και κατασκευής του Αλιευτικού καταφυγίου στη νέα Κρήνη, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, για τα αλιευτικά σκάφη που σήμερα δένουν στη μαρίνα. Ο κ. Κούβελας σημείωσε πως «Πρόκειται για διαχρονικό αίτημα, που πρέπει να συνδυαστεί με την αποδέσμευση ζωτικού χώρου από την μαρίνα. Έχω κάνει πολλές ενέργειες για το σκοπό αυτό προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κι ευελπιστώ να έχουμε σύντομα καλά αποτελέσματα».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κούβελας τάχθηκε στο πλευρό του κ. Δαρδαμανέλη όσον αφορά στη διεκδίκηση από το Δήμο Καλαμαριάς της μακρόχρονης παραχώρησης της πλαζ της Αρετσούς με σκοπό την πλήρη αξιοποίησή της. «Με το έργο της μαρίνας και την αναβάθμιση της πλαζ της Αρετσούς αυτόματα θα τονωθεί και θα ζωντανέψει όλο το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας. 

Οι δυο άντρες συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η ένταξη των διατηρητέων κτιρίων που βρίσκονται μέσα στο στρατόπεδο Κόδρα σε ειδικό πρόγραμμα με στόχο την αναπαλαίωσή τους αλλά και η ολική διάνοιξη της οδού Πόντου, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των έργων του Μετρό.

Ο κ. Κούβελας, όπως είπε, στηρίζει επίσης τις ολοκληρωμένες προτάσεις που έχει καταθέσει ήδη, προς έγκριση, ο Δήμος Καλαμαριάς στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΟΤΑ «Αντώνης Τρίτσης».