"Στο βαθύ μέσο της πανδημίας, η πρώτη σκέψη της Αντιδημάρχου και του Δημάρχου είναι να ασφαλίσουν τα παιδιά μας από έναν κίνδυνο που έχει ελαχιστοποιηθεί, καθώς τα σχολεία παραμένουν κλειστά το μεγαλύτερο διάστημα της σχολικής χρονιάς που τρέχει".

Αυτό καταγγέλλει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Μαζί", Κατερίνα Νοτοπούλου, με ανακοίνωσή της, κατά της απόφασης της αντιδημαρχίας Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, να ασφαλίσει μαθητές του δήμου. Η ασφάλιση θα ισχύει από τις 18 Ιανουαρίου 2021 και αναφέρεται στην παραμονή των παιδιών στο σχολείο, στις εκδρομές και τις λοιπές εκδηλώσεις.

"Δεν πέρασε καν από το μυαλό τους να δώσουν τα χρήματα αυτά για να προμηθευτούν τεστ, που θα έπρεπε να κάνουν σε εκπαιδευτικούς και παιδιά για τις λίγες ημέρες που προσχηματικά η κα Κεραμέως ανοίγει τα σχολεία", προσθέτει η κ. Νοτοπούλου.

Στην ίδια ανακοίνωση, η παράταξη "Θεσσαλονίκη Μαζί" αφήνει αιχμές για "το κόστος της ασφάλισης για το Δήμο και από ποιόν ακριβώς κωδικό του προϋπολογισμού νομιμοποιείται να την πληρώσει όπως και για τη χρονική διάρκεια αυτής", ισχυριζόμενη ότι "η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την οποία πανηγυρίζει και δεν είναι νόμιμη και δεν προάγει το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας και της υγείας. Δεν είναι νόμιμη και χρήζει ελέγχου από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα".