Με συγκέντρωση στη πλατεία Δικαστηρίων (στο άγαλμα Βενιζέλου) και πορεία, από όπου δεν έλειψαν τα επεισόδια, ενώ έγιναν προσαγωγές, ολοκληρώθηκε η φοιτητική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι διαδηλωτές- μέλη φοιτητικών παρατάξεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του σχήματος των ΕΑΑΚ, του ΠΑΜΕ, σωματείων εκπαιδευτικών και αγωνιστικών ενώσεων- συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου και μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη έφτασαν στο διοικητήριο (ΥΜΑΘ) όπου φώναξαν συνθήματα ενάντια στο νομοσχέδιο. Στη συνέχεια μέσω της οδού Αγίου Δημητρίου επέστρεψαν στην πλατεία Δικαστηρίων.

Μετά τη λήξη της φοιτητικής πορείας, στην Καμάρα, συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 άτομα, πολλοί από τα οποία πέταξαν μολότοφ, πέτρες και ξύλα εναντίον των δυνάμεων της Αστυνομίας, που είχαν κλείσει την οδό Εγνατία, στο ύψος της ΕΥΑΘ. Η Αστυνομία απάντησε με περιορισμένη χρήση χημικών. φ

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν προς το κέντρο της πόλης, στην Εγνατία και στην περιοχή του Βαρδάρη, όπου οι ταραξίες διασκορπίστηκαν τελικά σε στενά.

Αστυνομικοί με μοτοσικλέτες αναζητούσαν τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Φωτογραφία αρχείου