Δεν έλειψαν τα επεισόδια στο φοιτητικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, αν και δεν πήραν μεγάλη έκταση.

Γύρω στις 13.30,  διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, χωρίς κανένα μέτρο για την προστασία τους από τον κορωνοϊό. Χωρίς να τηρούν αποστάσεις, με μάσκες οι περισσότεροι από αυτούς, διαμαρτύρονταν για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Κυρίως τάσσονταν ενάντια στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενώ διεκδικούσαν διεκδικούν άνοιγμα των σχολών χωρίς διαγραφές των φοιτητών -όσα χρόνια κι αν σπουδάζουν- με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς και την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία, στους κεντρικούς δρόμους.

Την πορεία ακολουθούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια της πορείας κάποιοι από τους συμμετέχοντες, με σάκους ώμου, ξέφυγαν από τον κύριο όγκο της πορείας κι έγραψαν συνθήματα σε τοίχους και βιτρίνες καταστημάτων, που λειτουργούν με τη μέθοδο του click away και σε άλλα που ήταν κλειστά.

Γύρω στις 14.30 η πορεία έφθασε στο Διοικητήριο, όπου στεγάζεται το υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης). Εκεί βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως.

Την ώρα που η πλειοψηφία των διαδηλωτών φώναζε συνθήματα, μία ομάδα επιτέθηκε στη διμοιρία των αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από τον περίβολο του Διοικητηρίου. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και η συγκέντρωση διαλύθηκε. 

Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών πήγε στην πλατεία Δικαστηρίων όπου άρχισε να σπάζει μάρμαρα από τα πλακάκια και τα περβάζια και να "εξοπλίζεται". Εκεί, κάποιοι πέταξαν μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που τους ακολούθησαν καθώς και κατά λεωφορείου των ΜΑΤ και έγινε, πάλι, χρήση χημικών από την αστυνομία. Διαδηλωτές πέταξαν κάδους σκουπιδιών στη μέση του δρόμου και επικράτησε κομφούζιο, καθώς η Τροχαία δεν είχε κλείσει την κυκλοφορία στην Εγνατία.

Η αστυνομία απέκλεισε τους δρόμους προς το ΑΠΘ και οι ομάδες νεαρών που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια κινήθηκαν προς τη Ροτόντα, όπου ακολούθησαν νέα επεισόδια με αστυνομικούς.

Σημειώνεται ότι, το απόγευμα είναι προγραμματισμένη να γίνει νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη.