Σε κάθειρξη 14 ετών καταδικάστηκε, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, 39χρονος Αλβανός, για συνέργεια σε ληστεία μετά φόνου.

To έγκλημα διαπράχθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2003. Θύμα ήταν 29χρονος ιδιοκτήτης Προ-Πο, στην Πολίχνη. Δυο άτομα τον πλησίασαν όταν ξεπάρκαρε στην πυλωτή του σπιτιού του και, με την απειλή υποπολυβόλου, του ζήτησαν το τσαντάκι με τις εισπράξεις της ημέρας που κρατούσε στα χέρια. Στη συμπλοκή που ακολούθησε ο 29χρονος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του όπλου που κρατούσε ο ένας. Οι δράστες άρπαξαν το τσαντάκι που περιείχε 4000 και διέφυγαν.

Επί έξι χρόνια η υπόθεση βρισκόταν στο αρχείο και οι δράστες είχαν χαρακτηριστεί "άγνωστοι". Το 2009 ανασύρθηκε από το αρχείο όταν συνελήφθη, για άλλο λόγο, 55χρονος Έλληνας σερβιτόρος και τα αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν με "ορφανά" αποτυπώματα που είχαν βρεθεί στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διέμενε το θύμα στην Πολίχνη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο έγκλημα συμμετείχαν 55χρονος Έλληνας σερβιτόρος, μαζί με άγνωστο Αλβανό, με το όνομα "Ηλίας". 

Κατά τη διάρκεια της δίκης του 55χρονου σερβιτόρου, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε ως μάρτυρας ο 39χρονος Αλβανός, ο οποίος, τότε, εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για άλλη υπόθεση ληστείας μετά φόνου. Ομολόγησε πως όταν έγινε η δολοφονία, είχε μεταφέρει με μηχανή τύπου "εντούρο" τον δράστη -έναν άλλον Αλβανό- στην πυλωτή του άτυχου ιδιοκτήτη πρακτορείου κι ήταν αυτός ο άγνωστος που σκότωσε το θύμα. Στη συνέχεια, όπως είχε πει, φόρτωσαν στη μηχανή του πτώμα και το μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία. Αμέσως κινήθηκε η αυτεπάγγελτη διαδικασία σε βάρος του. Ο δε σερβιτόρος καταδικάστηκε αμετάκλητα σε ισόβια κάθειρξη και κάθειρξη 12 ετών.

Σήμερα, στο δικαστήριο, ο 39χρονος Αλβανός ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σχέση με το έγκλημα και πως είχε ομολογήσει την πράξη επειδή είχε γνωριστεί με το σερβιτόρο στη φυλακή και είχε συμφωνήσει να λάβει 30.000 ευρώ ως αμοιβή για να πάρει πάνω του το έγκλημα.

Οι δικαστές δεν πείστηκαν από τους παραπάνω ισχυρισμούς και τον έκριναν ένοχο κατά πλειοψηφία (6-1) για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση και συνέργεια σε ληστεία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, χωρίς να τού αναγνωρίσουν ελαφρυντικό. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ζήτησε συγγνώμη από τους δικαστές, εκφράζοντας την λύπη του που έκανε κακό στον εαυτό του, ενώ υποστήριξε ότι «δεν είναι αυτός που έπρεπε να δικαστεί σήμερα».